Turist acasă. Viața comunității secuiești, „prinsă” în muzeul din Sfântu Gheorghe

Data publicării:
muzeu sf gh

Interiorul ceangăiesc, deși este amenajat tot cu mobile pictate, prezintă un alt stil de ornamentare, unul specific populației din zona Săcele. În plus, este ilustrată și locuința românilor din zona Întorsurii Buzăului.

Trăind din oierit, populația românească a zonei a fost renumită prin țesăturile colorate din lână. La etajul al doilea sunt expuse obiecte legate de prelucrarea fierului și a pielii. Dintre piesele legate de prelucrarea pielii, cel mai interesant obiect este netezitorul de piele, care s-a folosit pentru îmbunătățirea pieii cizmelor. Din modelele de încălțăminte prezentate, merită reținute formele vechi ale cizmelor, fără diferențele specifice piciorului drept și stâng.

Secția în aer liber a muzeului oferă spre vizitare: casa amenajată din Armășeni-Ciuc, colecția de porți populare secuiești și stâlpi funerari de lemn.

Cele mai gustoase preparate secuiești se găsesc la prețuri convenabile, iar cazarea în zonă este pentru toate buzunarele. În plus, în județul Covasna sunt cele mai multe conace ale grofilor maghiari, dar și alte obiective de talie internațională.

Locuri de cazare

Pensiune de două margarete: 50-70 lei / camera dublă / noapte

Pensiune de trei margarete: 100 lei / camera dublă / noapte

Hotel de trei stele: 150 lei / camera dublă / noapte

Obiective turistice

- conace secuiești

- Muzeul Cinegetic

- Biserica Reformată din Cetate

- Castelul de la Arcuș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri