Turist sărăc, turist bogat în staţiunea considerată „Perla Litoralului”: de la împinge tava la şampania pe plajă 

Data publicării:
Litoral turisti mamaia Agerpres

„Perla Litoralului” îi atrage pe turişti ca un magnet, în ciuda renumelui ei de staţiune destinată doar celor cu bugete fără limită. Şi cei care şi-au chibzuit cu mare atenţie banii de vacanţă găsesc aici hoteluri cu preţuri mici şi terase sau chioşcuri de unde îşi pot cumpăra mâncare mai ieftină.

Cunoscută pentru cluburile şi hotelurile sale de lux, staţiunea Mamaia oferă variante şi celor al căror buget de vacanţă este mic. În cazul în care nu mănâncă în cameră ce şi-au cumpărat de la supermarket, turiştii mănâncă în restaurantele cu autoservire.

În apropierea plajelor sunt suficiente chioşcuri care au mâncare şi băuturi la preţuri convenabile. Pentru o masă mai consistentă, tot restaurantele cu autoservire sunt cea mai ieftină variantă.

Dacă doreşte o fripturică este puţin mai scump, dacă doreşte un şniţel ajunge în jur de 30 de lei cu desert cu tot pentru o persoană”, a declarat Paraschiva Popa, administrator autoservire.

Dacă turişii nu ţin prea tare la confort, nici cazarea nu costă foarte mult. „O cameră dublă este de la 220 de lei, iar camerele single sunt de la 125 de lei pe noapte”, a declarat Ştefan Ghioca, administratorul unui hotel de o stea. 

Aşa se face că o zi în staţiunea Mamaia poate costa doar 200 de lei de persoană. O sumă pe care turiştii cu pretenţii o cheltuie în doar câteva ore.

„Cam cât te ajunge cheltuiala pentru o zi de plajă? -Vreo 4, 5 milioane. -Plus seara, în club? - Seara nu o luăm în calcul, mai punem şi pe seară încă vreo 4, 5”, a declarat un turist.

Cei care vor să se răsfeţe pe un baldachin, în loc de şezlong, plătesc o sută de lei. Un cocktail costă cât o masă la împinge-tava, iar cei al căror buget nu are limite dau câteva sute de lei pe o sticlă de şampanie. Iar o masă la un restaurant renumit costă cât o noapte de cazare la un hotel de o stea.

În medie aşa, dacă ar fi o ciorbă, un preparat de bază, cam în jur de până într-o sută de lei, cu băutură, cu o răcoritoare, un suc, o apă.  Cel mai scump e un muşchi de vită T-Bone, care ajunge la un milion porţia de 250 de grame”, a declarat Gheorghe Panait, administratorul unui restaurant.

Bineînţeles, din staţiunea-vedetă a litoralului românesc nu lipsesc hotelurile cu multe stele şi preţuri pe măsură. „Toate camerele sunt cu vedere frontală la mare. Plecăm de la 800 de lei până la 1.000 de lei pe zi cazare cu mic dejun inclus pentru două persoane”, a declarat Mirela Lăzărescu, managerul unui hotel de patru stele. Scumpe sau ieftine, absolut toate locurile de cazare din Mamaia sunt ocupate până la finalul sezonului estival. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri