Turiştii, aşteptaţi cu noi reguli în Mamaia

Data publicării:
mamaia

 

Începând din acest sezon estival, nu vom mai avea cerşetorie pe plaja din cea mai căutată stațiune la la malul mării, dar şi în Sat Vacanţă.

Documentul aprobat conţine o serie de reguli pentru agenţii economici, cât şi sancţiuni care vor fi aplicate de Poliţia Locală. Administraţia locală a eliminat o serie de aspecte reclamate chiar de către operatori, în anii anteriori, dar și de constănţeni, de turişti. În concluzie, adio, ponei, trăsurile vor fi puține iar comerțul ambulant pe plajă va deveni istorie, scrie replicaonline.ro.

O altă prevedere importantă prevăzută în regulament este legată de comerțul ambulant. Dacă anul trecut erau multe puncte de comerț ambulant, anul acesta nu va mai fi așa.

Pentru câteva activități, de exemplu, de ochelari, dispar standuri, pentru că sunt suficiente spații comerciale de unde poți să-și cumperi ochelari.

Pentru legume-fructe, se reduce numărul de puncte la trei, amplasate echilibrat de-a lungul stațiunii pentru că avem puncte de alimentație publică unde se găsesc legume și fructe. De asemenea, se reduce numărul de puncte închiriere biciclete și vor fi limitate. Anul trecut erau biciclete de o persoană, de două, de patru, de opt și, ajunsesem să înlocuim un microbuz, cu o bicicletă. E distractiv, numai că nu avem spațiu suficient și preferăm să facem lucrurile în echilibru. Bicicliștii să poată merge cu biciclete, pietonii să se poată plimba pe promenadă și să aleagă unde să-și petreaă timpul“, a explicat Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei.

Minicarele vor exista în continuare, se va schimba doar traseul, însă trebuie precizat că sunt acceptate doar minicarele electrice. Nu cu generatoare de zgomot, care vor fi autorizate având la bază avizul Poliției Rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri