Un adevărat oraș plutitor a făcut escală la Constanța

Data publicării:
nava artania

O mie de turişti germani, elveţieni şi austrieci au ajuns, în această dimineaţă, în Portul Constanţa, la bordul unei nave de lux. Pachebotul Artania, un adevărat oraş plutitor, vine de la Veneţia şi va pleca spre Odessa.

Nava Artania face croaziere de aproape 30 de ani. Vasul a fost inaugurat de prinţesa Diana în anul 1986 şi este cum nu se poate mai primitor pentru călătorii săi. Cei aproape o mie de turişti străini care se află acum la bord beneficiază de serviciile a 571 de angajaţi, dintre care zece sunt români.

Pasagerii sunt cazaţi în 594 de camere luxoase, pentru care au plătit între 1.500 şi 10.000 de euro pentru toată durata voiajului. Nava are opt etaje, şase baruri, două restaurante, o biblioteca, două piscine în aer liber, spa, internet cafe, magazine, cinema şi locuri de joacă pentru copii.

Turiştii au ajuns în Portul Constanţa după ce au plecat din Veneţia şi au făcut escală în Pireu şi Istanbul. În această seară, nava de croazieră îşi va continua voiajul spre Odessa, Yalta şi Germania, după care, pe 27 aprilie, se întoarce în Veneţia.

Cum au perceput Constanța

Cei aproape o mie de pasageri de la bordul navei Artania au fost încântaţi de oprirea în portul Constanţa. Mulţi dintre ei s-au pregătit din timp şi au citit despre oraşul românesc de la malul Mării Negre.

Căpitanul pachebotului îşi aminteşte chiar că a mai fost în Constanţa, acum 30 de ani.

„Ceea ce este grozav este că aici am foarte mulţi colegi, din România, care mi-au spus totul despre aceste locuri. Deci, va trebui să vedem ce ne va oferi această zi”, spune Morten Arne Hansen, căpitanul navei Artania.

Laurenţiu Goşoiu, safety officer, este unul dintre cei zece români angajați la bord.

„Sunt norocos că e soţia la bord, pentru o lună, în croazieră. Şi o să-mi vizitez părinţii, şi atâta tot, şi înapoi la muncă”, mărturisește el.

Artania are 1.300 de locuri şi 594 de cabine de lux, împărţite pe opt etaje. Sala de spectacole are o capacitate de peste 500 de locuri. Artania are proprii ei angajaţi: dansatori, muzicieni, iluzionişti.

Alte două nave așteptate în port

Pasagerii se pot relaxa în şase baruri şi trei restaurante sau pot merge la sala de cinema de pe punte, astfel încât nimeni să nu se plictisească pe nava Artania.

În funcţie de durata voiajului, de numărul excursiilor, dar şi de cât de luxoasă este camera aleasă, un turist plăteşte pentru o croazieră între 1.500 şi 10.000 de euro.

Pachebotul se va întoarce în Constanţa în octombrie, cu alţi călători la bord. Până atunci însă, în portul românesc mai sunt aşteptate alte două nave luxoase: Kristina Katarina, care va acosta pe 22 aprilie şi Costa Deliziosa, care va ajunge aici pe 26 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri