Un an de Digi24 Constanța. Anca Zeca: E plăcut să prezinţi ştiri despre lucrurile şi oamenii care contează

Data publicării:
ANCA ZECA 1 1

Care ar fi bilanțul tău acum, după un an de prezentat știri la Digi24 Constanța?

A fost un an dificil pentru toți cei implicați în proiectul numit Digi24 Constanța, însă consider că am reușit să oferim, într-un timp relativ scurt, o altfel de imagine a actualității regionale și să prezentăm telespectatorilor un alt model de televiziune. Am fost prezenți la evenimentele importante ale comunității, fie că vorbim despre probleme sociale, deciziile autorităților sau realizări individuale deosebite. Este însă un domeniu în care exista dead-line-uri strânse, iar viteza cu care trebuie să procuri și să furnizezi informația este foarte mare. Tocmai de aceea sper că grija pentru detaliu să devina prioritară. Trebuie să fim nu doar formatori de opinie pe piața locală, ci și o sursă de cunoaștere în general și un reper din punct de vedere cultural.

Care este știrea pe care ai prezentat-o cu cea mai mare mândrie?

N-aș putea sa aleg. Au fost știrile despre oamenii care pot schimba comportamente și mentalități: printre ei elevii eminenți de la Colegiul Mircea, medaliați la olimpiade internaționale sau concursuri de inventică sau micuțele balerine, care se antrenează zilnic ore în șir pentru ca apoi să se întoarcă la malul marii cu premii din toată lumea. Am avut același sentiment de mândrie și de apartenență și atunci când am prezentat edițiile speciale ale jurnalelor de Ziua Marinei sau materialele din campania „Istoria furată” din 23 august. Am prezentat cu entuziasm știrile despre frumusețea Deltei Dunării sau cele despre mixul cultural și culinar din Dobrogea. Sunt multe subiectele care îți dau sentimentul acela de demnitate și mândrie și care merită să fie transmise într-un singur fel: din suflet.

Personal, ce ai câștigat în tot acest an?

O experiență pe care nu am trăit-o la alte televiziuni. Am avut privilegiul să mă bucur de tot ce înseamnă Digi24: aparatura ultramodernă, un concept de televiziune bine pus la punct și o politică editorială care se bazează înainte de toate pe bunul simț și respectul pentru telespectator. Este plăcut și reconfortant să poți prezenta știri despre lucrurile și oamenii care contează și să nu fi nevoit să vorbești telespectatorilor despre subiecte în care nu crezi. Cel mai mare câștig este să poți transmite prin vocea și imaginea ta informațiile așa cum sunt ele, fără niciun pic de partitism, dar cu implicare și echidistanță.

Care a fost cel mai amuzant moment pe care l-ai trăit în direct?

A fi în direct este egal de multe ori cu neprevăzutul. Am trecut, ca orice prezentator de știri, prin momente și stări diferite. Știrile în direct cer însă concentrare și seriozitate, așa că, până acum cel puțin, situațiile amuzante nu și-au făcut loc în jurnalele noastre.

Ce îți dorești pentru următorii ani la pupitrul știrilor Digi24?

Îmi doresc să sudăm o echipă puternică și de calitate, să transmitem oamenilor informații în același mod curat, neviciat de subiecte senzaționale, can-can-uri și jocuri politice. Sper că vom fi din ce în ce mai prezenți în casele locuitorilor din Dobrogea și Bărăgan, să ne consolidăm și mai mult ca imagine și relevanță în audio-vizualul regional. Aș vrea să reușim să le oferim, ca și până acum, oamenilor alternativă: știri și reportaje despre locuri cu încărcătura istorică, oameni care pot deveni modele și lucruri despre care merită cu adevărat să vorbești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...