Sari la conținut

Un băiat bolnav de cancer a devenit poliţist onorific

Un băieţel de şase ani, bolnav de cancer într-un stadiu avansat, a devenit membru onorific al poliţiei din Boston. Este modul în care poliţiştii americani încearcă să-i facă mai frumoase ultimele luni de viaţă ale băiatului al cărui vis era să devină om al legii. Acum, copilul are o uniformă exact ca a oamenilor legii şi participă alături de ei la diverse misiuni.

Devin Suau are 6 ani. Viaţa lui a luat o turnură dramatică în urma unui accident de snowboard, în timp ce era alături cu familia la munte. Părinţii au crezut că băiatul are o contuzie, însă diagnosticul medicilor a fost unul devastator. Devin a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, pentru care nu există tratament deocamdată.

„Cred că fiecare moment a fost o provocare, pentru că ne-am amintit constant cât de repede s-a schimbat viaţa noastră,” povestește Christine Suau, mama lui Devin.

De multă vreme, când era întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare, Devin avea un singur răspuns. Voia să devină poliţist, ca unchiul său. După ce medicii le-au spus părinţilor că băiatul mai are de trăit între 8 luni şi 2 ani de viaţă, aceştia s-au gândit să îi facă măcar o bucurie. Poliţiştii din Boston au preluat imediat ideea.

Când auzim lupta oricărui copil care se confruntă cu o provocare a unei boli, noi păşim înainte. Trebuie să ai grijă de viitor și să le arăți părinților care trec prin asta că nu sunt singuri,” spune William Gross, de la Poliţia Boston.

Este ceva ce am făcut de ani şi ani de zile. Oraşul este un întreg, trebuie să avem grijă de toţi cei care sunt în oraş,” adaugă William Gross, Poliţia Boston.

În pofida şanselor minime de supravieţuire, familia copilului speră totuşi ca băiatul să fie primul pacient care învinge maladia. În ceea ce-l priveşte, micul Devin trăieşte din plin misiunea sa onorifică. Merge în maşina poliţiei, uneori asistă la activitatea colegilor săi poliţişti, a participat chiar şi la parada de Sfantul Patrick alături de ei. Şi ori de câte ori poate, poliţistul de ocazie îşi satisface micile bucurii ale copilăriei.

„Voi mânca îngheţată în fiecare zi,” spune Devin.