Un bărbat s-a hrănit doar cu cartofi timp de un an. Rezultatul este surprinzător

Data actualizării: Data publicării:
14212198_1085102904858318_5685721585787434673_n
Foto: Facebook

Un australian s-a hrănit doar cu cartofi timp de un an. Rezultatul? A slăbit 50 de kilograme.

Foto: Facebook

Deși majoritatea doctorilor și nutriționiștilor nu recomandă acest regim restrictiv, Andrew Flinders Taylor a decis să nu țină cont de părerea lor. Înainte de a urma dieta, bărbatul s-a documentat și a întocmit un plan cu ajutorul unui medic și al unui nutriționist, scrie The Independent.

În ciuda avertismentelor specialiștilor, Taylor a fost sigur că va obține toate vitaminele și mineralele necesare din cartofi și a inclus în alimentație diverse soiuri. Iar unii experți l-au susținut și au mărturisit că acest plan nu este unul foarte periculos, deși nu face parte din dietele sănătoase. Nutriționistul Rhiannon Lambert spune că acest aliment reprezintă o sursă bogată de fibre, dă senzație de sațietate și are o densitate calorică mică.

Foto: Facebook

Cartofii albi conțin toți aminoacizii necesari pentru a crea proteine, a repara celulele și pentru a lupta împotriva bolilor, însă o dietă bazată numai pe cartofi albi poate duce la deficiențe de vitamine. Din acest motiv, Taylor a optat și pentru consumul de cartofi dulci, bogați în vitaminele A, E și C.

Starea de sănătate continuă să se îmbunătățească. Am avut colesterolul crescut, dar acum e scăzut, de asemenea și tensiunea și nivelul de zahăr din sânge,” a spus Taylor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri