Un bucătar japonez găteşte un meniu de şase feluri, cu pământ. Costă 100 de dolari

Data publicării:
0902pamant-48577

Numai că el foloseşte nu orice pământ, ci doar pe cel care nu conţine produse chimice. Un meniu cu neobişnuitul ingredient costă peste 100 de dolari.

Restaurantul maestrului culinar Toshio Tanabe era cunoscut pentru fructele de mare gătite în stil franţuzesc. De câteva săptămâni însă, celebrul bucătar are un secret „murdar”. Pământul a devenit unul dintre ingredientele folosite în mâncare. Şi a făcut un meniu neobişnuit, din şase preparate, pe care îşi propune să îl folosească curent.

La început, găsirea ingredientului nu a fost un lucru uşor, pentru că pământul nu trebuie să conţină produse chimice.

„Trebuia să merg peste tot pentru a găsi pământ de folosit în mâncare, prin munţi și alte astfel de locuri. Pământul trebuie să fie din regiuni în care nu s-a făcut agricultură. Şi apoi, bineînţeles, trebuie săpat adânc, luat din straturile profunde”, spune Toshio Tanabe, bucătar-şef.

Acum însă, are un furnizor, care îi aduce cam un kilogram de pământ pe zi. La început, îl prăjeşte uşor la cuptor, pentru a degaja aroma, apoi îl cerne ca să îndepărteze orice particulă mai mare. Meniul începe cu o supă de pământ, servită cu fulgi de trufe, şi se ajunge la desert, la un şerbet din pământ. Piesa de rezistenţă este numită surpriza din sol şi constă în chiftele din cartofi, cu o trufă înăuntru, toate acoperite cu un sos din pământ.

Tanabe spune că, mai mult decât o excentricitate culinară, pământul în mâncare este sănătos, pentru că ajută digestiei şi este plin de minerale. O astfel de cură costă puţin peste o sută de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri