Sari la conținut

Un indian a inventat "kebabul românesc"

 

FOTO Facebook

Danish Ashraf locuiește în Cluj-Napoca, unde a venit în urmă cu mulți ani pentru a urma cursurile Facultății de Medicină, scrie Agerpres.

Între timp, el a decis să deschidă un local cu mâncare indiană, iar pentru a-i apropia pe clienții autohtoni de aromele orientale a adaptat un kebab la gusturile românilor.

Acesta a explicat că fiecare fel de kebab este diferit, în funcție de combinația de condimente care se folosește în prepararea sa.

Cum trăiește de multă vreme în România, Danish a adaptat un kebab la gusturile românești, în sensul că mâncarea este mai puțin iute și respectă pe cât posibil aromele noastre.

„În România, în afară de mâncarea tradițională cu mămăligă și sarmale nu este niciun fel de mâncare cunoscut internațional, ceva pe care lumea să-l recunoască. Eu am început cu acest kebab românesc că poate cine știe, ajunge celebru peste ani, iar peste o generație devine un fel de mâncare pe care toată lumea îl cunoaște.  Este inventat de mine, se face cu pui, condimentele sunt toate aduse din India, dar mă gândesc să încerc și cu pătrunjel, ca să aibă totuși și ceva românesc”, a spus Danish Ashraf.

Pe lângă carnea de pui preparată pe grătar, ingredientele de bază ale „kebabului românesc” sunt „garam masala”, care este un amestec tradițional de 20 de feluri de condimente, chilli roșu măcinat — dar folosit cu moderație și special tratat pentru a nu da o iuțeală prea mare — și „tanduri masala”.