Sari la conținut

Un nou început în satul Viscri

Pe strada principală din Viscri, aerul rustic şi liniştea opresc timpul în loc. Printre casele din sat, cea a familiei Grigore pare la fel ca oricare alta. Când intri în curte, aleea, florile, iarba, casa amintesc de bunici.

Mihai şi Raluca au transformat o clădire veche şi degradată într-o pensiune pregătită să primească până şi cei mai pretenţioşi turişti.

Povestea a început în urmă cu nouă ani, atunci când cei doi au fugit de vacarmul din Bucureşti şi au căutat liniştea satului. Iniţial au cumpărat casa doar pentru ei. Apoi au transformat-o în pensiune, pentru ca şi alţi oameni să se bucure de frumuseţea satului Viscri.

Au investit 350.000 de euro din fonduri europene şi au pus la dispoziţia turiştilor opt camere primitoare şi spaţii de relaxare, care îmbină perfect ambientul tradiţional cu cel modern.

Pentru ca totul să fie ca la ţară, din bucatele pe care le primesc clienţii pensiunii nu lipsesc brânzeturi şi pâine făcută în casă. Legumele şi fructele sunt aduse din sera din curte. Dar aici, turiştii nu pleacă doar relaxaţi, ci şi învăţaţi.

Proprietarii îi invită pe turiştii care le calcă pragul pensiunii să privescă frumuseţea satului şi să afle şi care sunt tainele meşteşugurilor din zonă.

Una dintre opriri este la atelierul celui mai iscusit fierar din Viscri.

Raluca şi Mihai au pornit în această aventură convinşi că tot ce e bun pentru faţa regală e bun şi pentru români.