Sari la conținut

Un nou trend în materie de mâncare: șaorma cu fructe de mare

Un antreprenor şi-a recuperat în mai puţin de o lună investiţia într-un restaurant în care vinde şaorma cu fructe de mare.

Inspiraţia lui Paul Nicolau a fost să deschidă un fast-food pentru cei care vor să consume mâncare cu mai puţine calorii. A investit 20.000 de euro, iar în mai puţin de o lună a încasat peste 15.000. Adică aproape şi-a recuperat toată investiţia.

Sunt multe doamne, domnişoare care au venit să încerce o şaorma, că tot şaorma se numeşte, dar au făcut-o pentru că nu e atât de dăunătoare, între ghilimele, ca şi cealaltă, deoarece conţine fructe de mare. Folosim caracatiţă, calamar, sepie, creveţi”, a declarat Nicolau.

Paul are 29 de ani şi a făcut primii bani vânzând raci în piaţa Obor. Acum, a transformat fast-food-ul într-un loc cu aer italian, asemenea celui de unde importă produsele.

Fiind produsul de aşa natură - şaorma cu fructe de mare - parcă nu mergea cu o bere la draft...merge cu un pahar de proseco”, a adăugat antreprenorul.

Aplicația care te ajută să mănânci sănătos

Afacerile care merg cel mai bine acum sunt cele care se bazează pe tehnologie şi promovează un stil de viaţă sănătos. Sunt tendinţe aflate la modă printre români, spune Traian Năstase, care conduce o firmă care face studii de piaţă despre ce caută românii pe internet şi ce aplicaţii îşi instalează pe telefonul mobil.

Aplicaţia caută produsul şi imediat ne spune câţi carbohidraţi are, câte grăsimi, câte proteine şi câte calorii. E ok, ştii ce ai mâncat, îl introduci în aplicaţie şi vei şti pe ziua respectivă cât mai ai voie să mănânci.

Aplicaţii pe smartphone care ne spun câţi paşi am făcut, ce ritm cardiac avem, cât de bine am dormit. Sunt atatea gadgeturi în jurul nostru - brăţări inteligente, smartwatch-uri. Asta înseamnă să fii un consumator modern: conectat la tehnologie şi interesat de sănătate”, a precizat Traian Năstase.

Faţă de 2014, creşterea este de 6 procente pentru informaţiile pe care le căutăm de pe telefonul mobil privind viaţa mai sănătoasă sau exerciţiile de fitness, spun studiile. Primele în top sunt reducerile şi diverse servicii.