Sari la conținut

Un parc de aventură a fost inaugurat la Neptun

Iulian Miu are 31 de ani şi este programator web. Petrece foarte mult timp în faţa calculatorului aşa că şi-a dorit să aibă parte de o ieşire în aer liber cu prietenii. Destinaţia - noul parc de aventură.

(Am parcurs, n.r.) O rută extraordinar de grea şi ne-a rupt. Am terminat-o în cinci minute, zece probabil, am stat foarte mult şi ne-a rupt de efort”, spune el.

Parcul este în pădurea Comorova şi are trasee de toate dificultăţile, pentru adulţi şi copii.

„Traseul galben este un traseu care are mai multe funii pe care trebuie să te ţii şi să mergi doar pe funii şi este un traseu destul de greu pentru început, aşa. Un traseu care mi se pare foarte greu este cel portocaliu. N-am reuşit să mă dau pe el. Sunt nişte creioane de care trebuie să te ţii, iar eu nu prea reuşesc să fac acest lucru”, spune o fetiţă.

Pe lângă căţărare, turiştii mai au la dispoziţie tiroliene şi airsoft.

Cei care au înfiinţat parcul mizează pe poziţia geografică şi potenţialul turistic din sezonul estival pentru noua lor afacere. „Ştim cu toţii că turiştii, astăzi, au trecut de faza cazare, plajă, mâncare şi au nevoie de diversitate în fiecare zi”, spune Aurelian Marin, proprietarul parcului de aventură.

15 instructori au grijă ca turiştii să parcurgă traseele fără incidente neplăcute. În amenajarea parcului s-au investit 300.000 de euro.

Două ore şi jumătate de aventură costă 35 de lei pentru copii şi 50 de lei pentru adulţi.

Pe aceeași temă