Un sculptor român a realizat capul statuii lui Iisus din Rio de Janeiro

Data publicării:
Rio-Jesus1

Primii europeni care au ajuns în golful în care a fost construit oraşul Rio de Janeiro la 1 ianuarie 1502, au fost portughezii. De aceea, numele oraşului se traduce Râul lui Ianuarie. Este al doilea oraş ca mărime al Braziliei, după Sao Paulo. Localitatea este celebră pentru plajele sale, Copacabana şi Ipanema.

Principala atracţie turistică a oraşului este însă imensa statuie a lui Iisus Mântuitorul. Statuia este amplasată la o înălţime de 710 metri şi a fost inaugurată în 1931. Mai puţin ştiut este faptul că un sculptor român a realizat capul statuii. Este vorba despre Gheorghe Leonida, un sculptor român care a lucrat la Paris.

O altă atracţie este Pâinea de zahăr, muntele care străjuieşte Rio, denumit aşa de către localnici datorită formei sale. În vârful muntelui se poate ajunge cu o telecabină, în aproximativ cinci minute. De la cei 220 de metri înălţime, puteţi vedea tot oraşul.

Primul lucru la care te gândeşti când spui Rio, este celebrul carnaval, considerat cel mai frumos din lume. Sambadromul, construit în 1984, este opera celebrului arhitect brazilian Oscar Nimayer. Acolo se reunesc, în fiecare ianuarie şi februarie, cele mai bune şcoli de samba din Brazilia.

Dacă doriţi să vizitaţi oraşul brazilian, puteţi merge cu avionul. Călătoria durează aproximativ șapte ore, cu escală la Amsterdam, iar un bilet costă aproape 700 de euro. Cursa cu escală la Paris este un pic mai scumpă, 706 euro, şi mai lungă.

La cazare, aveţi de ales între hoteluri de două stele, cu preţuri care pleacă de la 50 de euro, sau camere de hotel de 3, 4 sau 5 stele, pentru care puteţi plăti între 75 şi 300 de euro.

Dacă vreţi să plecaţi în această perioadă, este numai bine pentru că în emisfera sudică se apropie vara şi vă puteţi relaxa la plajă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri