Un sportiv din Sfântu Gheorghe a doborât recordul mondial la săritura cu bicicleta pe o roată

Data publicării:
sportiv

 

Pe o scenă amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, Orban Barra Gabor a sărit de 561 de ori pe roata din spate a bicicletei, depășind recordul deținut de un italian, care a realizat anul trecut 495 de sărituri.

'Sunt foarte fericit. (...) La 450 de sărituri am simțit că, gata, nu mai pot, dar atunci cineva din public a început să strige și a mai venit o doză de adrenalină și am reușit să fac recordul. Fără public nu știu dacă aș fi putut. (...) Fizic trebuie să ai forță la maximum, după 300 de sărituri te doare peste tot, mâini, picioare, spate și trebuie să reziști. (...) Zilnic mă antrenez patru ore, din care 30 de minute alergare, sărituri cu coarda, exerciții pentru întărirea brațelor, dar cel mai mult contează antrenamentul cu bicicleta', a declarat Orban Barra Gabor.

În urmă cu doi ani, sportivul covăsnean a stabilit două recorduri mondiale omologate de Guinness World Record, la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) și la săritura pe o roată (309 sărituri).

Recent, tânărul covăsnean a participat la concursul 'Românii au talent', iar juriul, impresionat de prestația sa, l-a trimis direct în semifinală.

Purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdely Andras, a declarat că momentul a fost filmat, iar înregistrarea urmează să fie trimisă la responsabilii Guinness Book, care vor decide dacă o validează și omologhează oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri