Sari la conținut

Un trib va primi compensaţii de 1,3 milioane de dolari după prăbuşirea unui avion

Compania Gol a acceptat să plătească 1,3 milioane de dolari în daune materiale către indigenii Caiapo, după ce un avion al companiei s-a prăbuşit în urmă cu 11 ani peste rezervaţia tribului din pădurea Amazoniană, transmite BBC News citat de News.ro.

South Korean Economy Boosted As Won Jumps To New High

Foto: Gulliver/Getty Images

Indigenii Caiapo au refuzat să se întoarcă în zona unde a căzut zborul comercial, spunând că pâmântul este plin de resturi şi blestemat de prezenţa celor morţi.

În 2006, un zbor comercial al companiei Gol s-a ciocnit în aer cu o aeronavă privată deasupra rezervaţiei Caiapo.

Cele două avioane zburau în direcţii opuse atunci când s-au ciocinit în provincia Mato Grosso.

De asemenea, aeronava privată a reuşit să zboare până la un aeroport din apropiere, unde a aterizat în siguranţă, dar avionul comercial Boeing 737-8EH s-a prăbuşit în mijlocul rezervaţiei. Toate persoanele aflate la bordul aeronavei braziliene şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică din Mato Grosso.

Indigienii Caiapo au trebuit să-şi reconstruiască locuinţele, precum şi un centru medical, într-o altă parte a rezervaţiei. Între timp, o anchetă guvernamentală a stabilit că au existat erori de pilotaj comise de cei doi piloţi americani ai aeronavei private, precum şi de controlorii de trafic aerian din Brazilia.