UNTOLD 2021. Câte persoane au participat în cele patru zile ale festivalului

Data publicării:
foc de articifii la untold
Peste 265.000 de persoane au participat în cele patru zile ale festivalului UNTOLD 2021 Foto: Facebook UNTOLD

Festivalul UNTOLD s-a încheiat duminică noapte, după patru zile în care mai mult de 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, au venit să asculte muzică live la Cluj-Napoca. Organizatorii anunță că 75 la sută dintre participanți au fost persoane vaccinate.

După ce anul trecut festivalul nu s-a ținut, din motive de pandemie, anul acesta organizatorii spun că participanții s-au bucurat de condiții de maximă siguranță, „în cel mai sigur loc public din România”, și anunță că ediția din 2022 va avea loc.

Accesul la festival s-a făcut exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. Ca o măsură în plus de siguranţă, şi minorii de peste 7 ani s-au supus aceluiaşi triaj epidemiologic.

„Prima zi a fost încărcată de foarte multă emoție, am văzut oameni plângând de bucurie atunci când au intrat în festival, au fost peste 56.000 de oameni, un număr care ne face să ne dăm seama cât de așteptat a fost festivalul în acest an și acesta este doar începutul”, spunea Edi Chereji, director de comunicare la UNTOLD.

În ultima noapte a ediției din 2021, peste 65.000 de oameni au participat la festival. 

În 2022, „acest ţinut magic, numit UNTOLD, îşi va deschide din nou porţile pentru cei care vor să-i descopere secretele”, spun organizatorii într-un comunicat. 

„Reamintim faptul că 75% dintre fanii prezenţi la ediţia din acest au fost persoane vaccinate. Media înregistrată la UNTOLD a fost una impresionantă, fiind aproape de trei ori mai mare faţă de media imunizării la nivel naţional. Acest lucru vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an a reprezentat cel mai sigur loc public din România, dar şi faptul că festivalul a fost un stimulent bun pentru cei care se vaccinează”, subliniază organizatorii. 

Cum a fost în ultima seară de festival

Alok, care ocupă locul 5 în clasamentul celor mai buni 100 de DJ ai lumii, a fost unul dintre artișii care a urcat pe mainstage-ul Untold în ultima noapte de festival. Brazilianul le-a mărturisit zecilor de mii de fani că este extrem de recunoscător pentru ceea ce a trăit pe Cluj Arena. „Este primul meu show live după o perioadă lungă de timp. Sunt extrem de entuziasmat pentru că am această ocazie de a fi alături de voi. Sunt DJ de peste 17 ani, dar în ultimii doi ani nu am putut ajunge la niciun eveniment. Iubesc România și-mi doresc să revin la Untold”, a declarat Alok, citat de Mediafax.

Afrojack, care ocupă locul 7 în ierarhia celor mai buni 100 de DJ ai lumii, a lansat în premieră mondială pe Cluj-Arena noul său single intitulat „Anywhere”. A fost un dar oferit de DJ-ul și producătorul olandez fanilor care au așteptat revenirea lui pe scenă mai bine de doi ani.

Alături de acești artiști pe scena principală Untold au mai urcat cei doi membri ai proiectului Ofenbach, francezul Martin Solveig și DJ-ul olandez Quintino, care a închis festivalul pe mainstage.

A patra zi a festivalului s-a încheiat cu o ceremonie emoționantă și cu un foc de artificii impresionant.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cât costă să vii la UNTOLD

În timpul festivalului, hotelurile din Cluj au fost ocupate la capacitate maximă. Pentru cele patru zile și patru nopți, o camera dublă într-un hotel de trei stele, a costat 2.400 de lei, iar într-un hotel de cinci stele, prețurile au sărit de 4.000 de lei. Nici căminele studențești nu au stat goale. Într-un cămin basic, o cameră a costat 2.400 de lei, iar într-un cămin premium, 3.300 de lei. Sume la fel de mari au cerut și proprietarii care și-au închiriat apartamentele în timpul festivalului.

Aproximativ 600 de euro a cheltuit în medie un spectator în cele patru zile de UNTOLD. După un an de pandemie în care economia Clujului a scăzut, festivalul a venit ca o gură de aer proaspăt. Pentru că anul acesta limita de participanți la festival a fost de 75.000 pe zi, s-a estimat că suma care va ajunge la bugetul local va fi de aproximativ 30 de milioane de euro.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri