Sari la conținut

Untold Festival, aproape de start. Pentru patru zile populația Clujului se va dubla

Festivalul Untold creează evenimente în trei locații principale: stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă și o parte din Parcul Central, loc pe unde se va face și accesul.

Bugetul evenimentului trece de patru milioane de euro.

Numele pe care Untold le aduce în România sunt pe măsură: de la Avicii, Armin van Buuren, David Guetta sau Dimitri Vegas & Like Mike

Transportul în comun va fi asigurat pe șase linii non-stop și vor fi amenajate peste 6.000 de locuri de parcare în patru parcări.

Pentru unitățile de cazare din Cluj și împrejurimi, festivalul este mană cerească. Deja 95% din locuri de cazare sunt rezervate pe perioada evenimentului.

Un festival cât un oraș

Zona principală de acces se va face pe aleea din parcul central cu intrare de la Opera Maghiară.

În total, 300.000 de spectatori sunt așteptați la Untold, adică aproape cât toată populația oraşului Cluj-Napoca.

Bogdan Buta, organizator Untold Festival: „Avem opt scene, avem încă trei DJ spots ca și număr de participanți pe zile am depășit 50.000 de persoane pentru zona principală a festivalului”.

Pentru cele patru zile ale festivalului, traseele mijloacelor de transport în comun au fost modificate şi la marginea oraşului au fost amenajate parcări temporare.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „Vom avea transport în comun 24 de ore din 24 de ore, în acest sens vom avea pentru perioada nopții șase linii de transport dedicate. Vor fi asigurate peste 6.000 de locuri de parcare în patru părcări”.

95% din locurile de cazare din oraș sunt deja rezervate.

Ioana Bologa, reprezentant hotel: „Sunt rezervate atât camerele de patru stele, cât şi camerele de cinci stele. Rezervările s-au făcut chiar şi cu patru luni înainte”.

Organizatorii festivalului au adus și o premieră în România: biletele gratuite sau cu reduceri pentru donatorii de sânge.

Sanda Novac, reprezentant Centrul de Transfuzii Cluj-Napoca: „Campania s-a întins pe cinci zile, primele două zile au fost intrări gratuite iar următoarele trei zile reduceri la abonament. Au fost în jur de 600 de tineri și în jur de 275 de litri de sânge”.

Amatorii de senzaţii tari care vor veni la festival vor putea să alunece pe tiroliană peste lacul Chios din Parcul Central. Preţul unei ture va fi de 10 lei, iar toţi cei care vor veni cu tricoul UNTOLD vor primi o încercare gratuită.

Paza va fi asigurată pe durata festivalului de 300 de jandarmi, iar între cele două scene principale va exista un spital de campanie deservit de 100 de pompieri și 120 de medici și asistente. Intrarea la festival costă între 149 şi 229 de lei, în funcţie de numărul de zile pentru care este cumpărat abonamentul.