URSUL DE AUR. Festivalul de Film de la Berlin începe astăzi

Data publicării:
07022013 20film-48326

„Poziţia copilului”, peliculă înscrisă în competiția de la Berlin, vorbeşte cu dramatism, emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare, interpretată de Luminiţa Gheorghiu, şi fiul său adult, interpretat de Bogdan Dumitrache.

Actrița Luminiţa Gheorghiu, în „Poziția copilului” | Digi24

Luminița Gheorghiu concurează pentru trofeul „Ursul de Argint”, acordat celei mai bune actrițe, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cu nume celebre din cinematografia europeană, precum Juliette Binoche și Catherine Deneuve.

Lungmetrajul regizat de Radu Călin Nezter concurează pentru trofeul Ursul de Aur, alături de alte 18 pelicule, semnate de nume celebre ale cinematografiei. Între acestea, „Promised Land”, în regia lui Gus Van Sant, cu Matt Damon în rolul principal, „Side Effects”, un thriller de Steven Soderbergh, şi „Camille Claudel 1915”, al francezului Bruno Dumont.

„Poziţia copilului” nu este singura prezenţă românească la Berlinală.

Ada Condeescu este unul dintre artiştii selecţionaţi în programul Shooting Stars, care are ca obiectiv promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni. Iar la secţiunea Generation a fost selectat debutul în lungmetraj al regizoarei Eva Pervolovici, intitulat Marussia.

Cea de-a 63-a ediţie a Berlinalei începe cu proiecţia filmului biografic The Grandmaster, regizat de chinezul Wong kar Wai, care este şi preşedintele juriului. În cele 11 zile de festival, spectatorii vor putea viziona 400 de filme. Doar 19 dintre ele sunt însă în competiţia oficială. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei gale, în 16 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri