Vacanță cu „Amintiri din copilărie”. Bojdeuca lui Creangă a fost inaugurată în 1918

Data publicării:
creanga

Undeva în apropiere de centrul Iaşului, ascunsă pe una dintre cele mai frumoase coline ale oraşului, se află bojdeuca lui Ion Creangă din Ticău, un loc care atrage foarte mulţi turişti. Si asta pentru ca aici se păstrează și astăzi mărturii ale tradițiilor noastre.

Casa, care a fost botezată „bojdeucă" chiar de Creangă, pare desprinsă dintr-o poveste cu parfum de „Amintiri din copilarie". Arată exact ca în anii 1800, are două încăperi mici şi o prispă unde se află un cerdac cu deschidere spre dealurile Ciric şi Şorogari. În interior se află obiectele originale care au aparţinut povestitorului şi familiei sale, precum tocul şi călimara, ceasul, tabachera sau soba.

Trebuie să mai spunem că bojdeuca este prima casa memorială din România şi a fost inaugurată la 15 aprilie 1918. Ca să ajungeţi aici trebuie sa urcaţi pe dealul Sărăriei, la o distanţă de aproape un kilometru de centrul Iaşului.

Taxa de intrare în muzeu este de 3 lei, iar grupurile mai mari de 10 persoane, dar şi elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere. Atenţie, dacă sunteţi fotograf avid, la bojdeucă se plăteşte taxă pentru asta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri