Vacanță în Africa de Sud. Nelspruit, orașul unde natura este în centrul atenției

Data publicării:
afrika

Safariul este cum spuneam ocupaţia cea mai importantă pentru turiştii care ajung în oraşul sud african.

Dar sunt şi alte lucruri de făcut la Nelspruit şi tot natura este centrul atenţiei. Rezervaţia „Raiul cimpanzeilor” este un zonă de 1000 de hectare unde sunt aduşi cimpanzeii care au nevoie de refugiu. Sanctuarul pentru primate este de altfel şi locul în care oamenii se pot împrieteni cu simpaticele animale.

Peşterile Sudwala sunt cele mai vechi de pe pământ. Aici s-au găsit dovezi care demonstrează că în aceste caverne locuia omul preistoric. Vârsta grotelor este estimată la peste 3000 de milioane de ani.

De sub pământ mergem în aer şi sărim cu paraşuta. Turiştii pot încerca salturi în tandem de la 3000 de metri înălţime.

Dacă nu sunteţi un împătimit al senzaţiilor tari, vă recomandăm o plimbare relaxantă prin Grădina Montana. Aici este de fapt o pepinieră pentru cei care iubesc plantele de tot felul şi vor să le cumpere pentru propriile grădini, dar şi un loc pentru cei care preferă doar să admire.

Iar dacă vreţi să aflaţi mai multe despre cum trăiesc localnicii, o vizită la târgul fermierilor este cea mai potrivită. Într-un cort uriaş, o dată pe lună, sunt aşezate tarabe unde se vând fructe şi legume proaspete, bunătăţi făcute în casă, dar şi obiecte artizanale lucrate de băştinaşi.

Excursia până în oraşul sud african Nelspruit nu este chiar ieftină:

- bilet de avion: 720- 1400 euro

- camera hotel: 20 -100 euro

- masa pentru două persoane - 10 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri