Sari la conținut

Vacanță la castel, în inima Transilvaniei

„Această idee i-a venit prin simplul motiv că l-a văzut de la intrarea în chei şi practic i s-a pus la suflet. A spus asta e visul meu, acest castel o să fie al meu. L-a cumpărat de la stat şi l-a restaurat”, povestește Camelia Goarnă, reprezentant al pensiunii.

Stâncile goale, pădurile de conifere şi drumul şerpuit dau un aer de basm întregii zone. Turiştii străini sunt fascinaţi de frumuseţea ţării noastre.

„Îmi place aici pentru că sunt ataşat de peisaje generoase, în natură, cu munţi, cu râuri. Aici unde suntem este la fel, pentru că totul este foarte natural”, spune unul dintre turiștii cazați la castel.

„Eu compar un pic Transilvania cu Pirineii francezi. Cred că peisajele de aici se aseamănă cu cele din Munţii Pirinei”, spune un al turist.

„Mi se pare că e foarte bine plasat, aici în aer liber, în munţi, practic la distanţă destul de mare de orice orăşel, sătuc, orice aşezământ locuit. Practic, eram în căutare de castele în România şi am dat de el”, mărturisește un alt turist.

Preţurile pentru o noapte de cazare se încadrează între 160 şi 200 de lei pe camera, iar castelul dispune de 17 camere ce pot găzdui 40 de persoane.