Vacanţă la un castel din secolul XVIII şi băi cu apă termală la doar 5 lei pe zi

Data publicării:
castel Arad

Castelul din satul Şofronea a fost construit în 1789, iar la sfârşitul secolului al 19-lea, a intrat în posesia familiei nobiliare Purgly. În perioada comunistă a fost naţionalizat şi a ajuns sediu al CAP-ului. Şi aşa, s-a ales praful de el. După '89, o fundaţie a salvat o bună parte din domeniu. 

În anul 1989 era în stadiul de ruină. Noi familia am preluat acest castel şi l-am adus la starea care se vede”, a spus Daniel Negrea, administrator Castel Şofronea. 

Toate ancadramentele care sunt pe faţade sunt refăcute aşa cum a fost castelul. 

Şi nu e o legendă. E poveste adevărată. Liderul politic al Ungariei, Miklos Horthy, a vizitat Castelul din Şofronea, la doi ani după Marea Unire din 1918. 

Horty, în jurul anului 1920 a trecut prin Arad şi a locuit câteva zile aici, ştiind că a locuit cumnatul lui în acest castel”, a spus Daniel Negrea. 

Castelul e căutat acum de turişti mai puţin pentru istorie, şi mai mult pentru ştrandul termal. Noii proprietari l-au construit în curtea din spatele clădirii şi au fost atenţi la detalii, astfel încât, cei care se scaldă să se bucure de natură: vara de verdeaţă, iar iarna de zăpadă. 

Ştiind că în zonă se găsesc şi zăcăminte de ape geotermale ne-am gândit ca să facem o zonă de agrement accesibilă tuturor”, a precizat Daniel Negrea. 

O zi de relaxare costă doar 5 lei. Toţi banii sunt folosiţi pentru conservarea castelului. Frumuseţea nu are preţ, sunt de părere "salvatorii" castelului, care au investit până acum peste 2 milioane şi jumătate de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri