Sari la conținut

Vacanţă pe o navă de croazieră înaltă cât un bloc de 13 etaje

În portul Constanţa, călătorii unui imens vas de croazieră au fost întâmpinaţi cu muzică de fanfară. Nava, care a plecat din Veneţia pe 6 iulie, are la bord 2.300 de turişti din întreaga Europă. Aceştia au plătit între 850 de 2.000 de euro pentru o plimbare de 14 zile între Marea Mediterană şi Marea Neagră. Printre ei se află şi o româncă stabilită în Italia.

Nava de croazieră, care a fost construită în 2004, are 13 punţi pe care sunt amenajate piscine, baruri, restaurante, cluburi, locuri de joacă pentru copii, teren de minigolf, săli de sport, magazine şi un teatru.

Pentru al treilea an consecutiv, vaporul va pleca din Constanţa cu turişti noi la bord.

Mihai Grigoraş, coordonator croaziere: „Am reuşit să vindem, în primele două luni, toate plecările, operările începând din 11 iulie, sfârşindu-se în 15 septembrie, drept pentru care a trebuit să suplimentăm numărul de cabine alocat îmbarcărilor din Constanţa”.

Până în luna septembrie, vasul va trece de şase ori prin Portul Constanţa şi, la fiecare croazieră, 70 de locuri sunt cumpărate de români. Preţul unei călătorii de nouă zile pe ruta Constanţa-Veneţia porneşte de la 529 de euro de persoană.