VACANȚĂ. Topul celor mai vizitate orașe medievale

Data publicării:
077

Satele şi oraşele adăpostite la înălţime sunt printre cele mai „vânate” destinații de vacanță pe care le promovează agenţiile de turism. Așa-numitele oraşe medievale au fost plasate strategic în Antichitate pentru a fi ferite de invadatori. În interiorul acestor așezări se găsește o lume de poveste, cu clădiri spectaculoase, străduţe înguste şi privelişti fermecătoare.

Pe primul loc se află satul francez Eze, situat în sud-estul țării, la scurtă distanță de oraşul Nice. Localitatea de pe Riviera este renumită pentru priveliştea oferită de la înălţime. Eze este ticsit de magazine, galerii de artă, hoteluri şi restaurante care atrag anual sute de mii de turişti. Satul a devenit, practic, un muzeu. Mai locuiește aici doar o mână de oameni.

Pe locul al doilea este localitatea italiană Castelluccio, aflată în regiunea Umbria, din Munţii Apenini. Potrivit ultimului recensământ, satul avea 150 de locuitori. Castelluccio este construit pe o colină la 1452 de metri înălţime, fiind cea mai înaltă aşezare din Apenini. Primăvara, câmpul se îmbracă în nuanţe bogate, cu rapiţă galbenă şi maci roşii.

Pe ultimul loc al podiumului se regăsește tot un oraș italian. Este vorba de Calcata, situat în provincia Viterbo, la doar 47 de kilometri nord faţă de Roma. Oraşul a fost evacuat în anii '30 de teamă să nu se prăbuşească de pe stâncile vulcanice pe care este construit. 30 de ani mai târziu, localitatea a fost repopulată de artişti şi nonconformişti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri