Sari la conținut

Vacanțe în tren - destinații și costuri

O plimbare cu Mocăniţa din Maramureş pe Valea Vaserului este o experienţă de neuitat. Trenurile cu aburi transportă zilnic sute de turiştii pe traseul forestier de 60 de kilometri. O excursie costă 80 de lei de persoană şi include şi o masă tradiţională.

Cine vrea însă o vacanţă de câteva zile în tren, poate opta, de exemplu, pentru Argentina, o ţară care are una dintre cele mai spectaculoase trasee.

Tren a las nubes, trenul către nori, parcurge cel mai înalt traseu feroviar din lume, ajungând la 4.200 de metri, de-a lungul călătoriei care durează două zile şi parcurge 424 de km, oaspeţii se pot bucura de peisaje spectaculoase”, spune Cristina Pipias, directorul unei agenții de turism.

Pe traseu sunt 29 de poduri, 21 de tunele şi două porţiuni în formă de zig-zag. Întregul pachet turistic costă 2.200 de euro de persoană şi inlcude transportul cu avionul până în Argentina, traseul cu trenul şi mesele.

Trenuri cu care să îşi ademenească turiştii are şi China. Trenurile de mare viteză ajung și la 440 de km la oră. De exemplu, între Beijing și Shanghai, 1300 de km sunt parcurși în mai puțin de patru ore. O astfel de experinţă pe calea ferată costă 50 de euro de persoană, la care se adaugă drumul cu avionul până în China, adică încă circa o mie de euro.

Traseul Indian Pacific din Australia este şi el căutat de turişti. În patru zile, trenul străbate Australia de la vest la est. Merge prin Munţii Albaştri, iar călătorii pot vizita vechile exploatări de aur. Costul vacanţei ajunge la 3000 de euro de persoană.

India nu lipseşte nici ea de pe harta destinaţiilor cu trasee de tren pentru vacanţe. „Vă propunem o excursie de opt zile, șapte nopţi, care va fixa cele mai importante obiective din India. Vom putea să vizităm Agra şi Tajmahal, vom putea să vizităm Palatul de chihlimbar, o rezervaţie de tigri”, spune Cristian Pipias. Călătoria costă peste 5000 de euro de persoană.

Un preţ aproape dublu plătesc însă cei care optează pentru o vacanţă în celebrul Orient Expres, trenul care porneşte din Paris, trece şi prin România şi ajunge în Istanbul.