Vacanțe la preț redus. Reguli și sfaturi pentru a reduce factura cazării

Data publicării:
hotel varna mfax

Mulți hotelieri oferă reduceri considerabile celor care aleg varianta de plată nerambursabilă, dar asta implică pierderea întregii sume în cazul în care intervine ceva și nu mai puteți pleca în călătorie. Chiar și întârzierea sau anularea zborului s-ar transforma într-o mare pagubă. Alternativa cea mai sigură este plata rambursabilă, ori chiar la recepție, chiar dacă este ceva mai scumpă. Însă se pot obține reduceri ulterior.

Pentru că mulți turiști anulează rezervarea în ultimul moment, hotelierii sunt nevoiți să coboare prețul, să se asigure că nici o cameră nu rămâne goală. Merită să verificați cât mai des dacă nu cumva au apărut prețuri mai mici în același hotel, chiar și după ce ați rezervat o cameră.

Puteți oricând anula rezervarea și face una nouă, mai ieftină. Există chiar site-uri care fac asta automat. Tingo este unul dintre ele. TripAdvisor susține că 20% din utilizatori își recuperează astfel o parte din bani. Site-ul monitorizează pentru client prețurile din hotelul respectiv și, dacă apar camere mai ieftine, anulează automat rezervarea și face una nouă la prețul redus.

Norocoșii primesc, de obicei, în jur de 50 de dolari din diferența de preț, dar nu de puține ori e vorba de sume chiar mai mari.

Servicii de acest gen au împânzit și magazinele de aplicații pentru telefon. HotelTonight și LastMinuteTravel construiesc o bază de date cu toate camerele care au ajuns la un tarif redus după ce rezervarea anterioară a fost anulată. Astfel, puteți obține o cameră la cel mai bun preț chiar și în ultimul moment.

Economii se pot face și de pe urma a puțină atenție la rezervare. De multe ori, ofertele hotelierilor nu pot fi ușor comparate. Alegerea celei mai ieftine oferte afișate ar putea fi de fapt o decizie care va ustură la buzunar. Unele hoteluri includ în prețul final servicii precum accesul la internet, la parcare și mic dejun, în vreme ce altele nu oferă decât camera de hotel și apoi apar costurile ascunse. Când turiștii ajung la destinație descoperă cu stupoare că trebuie să plătească enorm pentru a-și lăsa mașina în parcarea hotelului sau pentru a trimite un e-mail celor de acasă.

Pentru cei care pleacă în călătorie cu un buget restrâns, camerele cu chicineta pot fi soluția optimă. De cele mai multe ori sunt ceva mai scumpe însă cel puțin sunt evitate cele trei mese pe zi la restaurant. Când se trage linia, costul total al ieșirilor la restaurant atârnă mult mai greu decât diferența de preț pentru un spațiu de gătit.

O altă soluție ar fi intrarea în programul de loialitate al unui lanț hotelier. De cele mai multe ori oferă membrilor acces gratuit la internet și la sălile de sport dar și vouchere cu reduceri pentru restaurantele hotelului. Unele programe reduc chiar prețurile pe cameră pentru clienții loiali și partea cea mai bună e că în sezon se mai oferă și una, două nopți gratuite. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri