Vânzări-record pe piaţa de artă. Un tablou de Picasso s-a vândut cu 155 de milioane de dolari

Data publicării:
Pablo-Picasso-Le-R ve

Pictura "Le Reve" -Visul, de Pablo Picasso, a intrat în colecţia unui miliardar american. Steven Cohen a cumpărat tabloul cu 155 de milioane de dolari. Este cea mai valoroasă tranzacţie de pe piaţa de artă mondială în 2013.

Opera o înfăţişază pe Marie-Therese Walter, tânăra amantă a lui Picasso. Lucrarea a fost cumpărată de Cohen în martie anul trecut de la un proprietar de cazinouri, în cadrul unei tranzacţii private.

Locul al doilea este ocupat de o pictură a lui Francis Bacon din 1969. Tabloul a fost adjudecat pentru 142 de milioane de dolari, la o licitaţie organizată de casa Christie's la New York. Este vorba despre opera de artă cel mai scump vândută vreodată la o licitaţie publică. Noul proprietar a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Pe locul al treilea se află o pictură de Andy Warhol, vândută la New York pentru 105 milioane de dolari. Lucrarea face parte dintr-o serie intitulată "Moarte şi dezastru", creată de artist în 1963.

Dintre artiştii români, Constantin Brâncuşi continuă să fie cel mai tranzacţionat pe piaţa de artă mondială. O schiţă semnată de Brâncuşi, "Studiu pentru domnişoara Pogany", a fost vândută la Londra cu peste 1,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri