Vara se cumpără vacanța de iarnă

Data publicării:
castelul bran - GettyImages - 11 august 2015
Foto: GettyImages

Cele mai mari reduceri sunt pentru destinaţiile interne. Agenţiile de turism pun la bătaie pachete pentru Revelion şi Crăciun în cadrul programului „Înscrieri Ultra-Timpurii”.

Adrian Voican, directorul general al unei agenţii de turism, afirmă că „Valea Prahovei este cea mai solicitată zonă din ţară pentru vacanţa de iarnă. Peste 38-39% din turişti cer această destinaţie de iarnă, deci sunt reduceri de 50%. La fel pentru zona Maramureşului, Valea Oltului.”

Un sejur de patru nopți la un hotel de trei stele din Predeal, în perioada Revelionului poate fi cumpărat cu 1.750 lei, față de 3.500 lei prețul standard. Astfel de oferte sunt valabile doar până la finalul lunii septembrie.

Cumpărată din timp şi vacanţa în afara ţării este mai ieftină. Ofertele pentru Dubai, de exemplu, sunt cu 10-15% mai ieftine acum. Mai accesibilă este Antalya, una dintre destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă.

„Oferim turiştilor o reducere de 20% până la finalul lunii august. Pentru Revelion în Antalya turiştii pot plăti de la 390 de euro până la sume mari pentru hotelurile de cinci stele”, spune Mădălina Grosu, reprezentanta unei agenţii de turism.

Ana Goicea spune că agenția pe care o reprezintă propune turiştilor un Crăciun în Viena: „Acolo noi venim cu o ofertă de 399 de euro, care include o reducere de 50 de euro pentru turiştii care achiziţionează acest pachet până la data de 15 septembrie.”

În aceşti bani intră biletele de avion, transferurile de şi la aeroport, trei nopţi de cazare, un tur de oraş şi asigurarea de călătorie.

Potrivit unui studiu, unul din patru români şi-a cumpărat din timp vacanţa de vară anul acesta şi a beneficiat de oferte de tip early booking. Agenţiile de turism speră să-i convingă să facă la fel şi pentru sezonul de iarnă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri