Viaţa în anii 80. O familie din Canada trăieşte ca acum 27 de ani

Data publicării:
anii 80 10 sept

Brian şi Morgan McMillan au decis să trăiască un an de zile de parcă ar fi în 1986. Adică anul în care s-au născut cei doi soţi. Ei încearcă, astfel, să îşi dezlipească băieţii de calculatoare sau telefoanele inteligente.

„Trey, băiatul nostru de cinci ani, este îndrăgostit de iPhone-uri şi controlează buzunarele oricui vine în vizită, în căutarea unui iPhone pentru că vrea să se joace pe internet. Avem iPad-uri şi el vrea să se joace mereu pe el. De aici a pornit acest proiect”, spune Blar McMillan, tatăl.

Cei doi soţi au făcut rost de cărţi pentru a compensa informaţiile pe care le-ar fi luat de pe internet şi casete video în loc de filme on-line. Iar în loc de tablete, le-au pus la dispoziţie copiilor jucării.

„L-am întrebat într-o zi: Trey, vrei să ieşi afară? Era o zi minunată, ca acum. Iar el a spus: Nu, tati, vreau să mă joc pe iPad. Am zis, ok, dar este atât de frumos, hai să ne jucăm. Şi el a răspuns: nu, vreau să mă joc pe iPad. Iar acest lucru m-a nemulţumit pentru că eu, când eram copil, stăteam numai afară”, povestește tatăl.

Părinţii mai trişează şi evadează din anul 1986 pentru a afla unele rezultate sportive sau ştiri despre emisiunile preferate.

„Când stau noaptea în pat şi ascult la radio ştiri despre meciuri sau altceva, îmi vine câteodată să deschid iPad-ul... Ştiţi, când pierd un serial, o emisiune, îmi vine să deschid calculatorul şi să văd ce se mai întâmplă”, mărturisește Morgan McMillan, mama.

Canadienii îşi plătesc datoriile la bancă, şi nu on-line, iar când fac fotografii folosesc filme de celuloid. Ei şi-au propus să trăiască în trecut până în aprilie anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri