VIDEO. Acte de bravură pe Crucea Caraiman

Data actualizării: Data publicării:
caraiman22

Câţiva tineri au postat pe internet imagini în care escaladează Crucea Caraiman din Bucegi, Podul de la Cernavodă sau Podul Basarab din Bucureşti. Faptul că îşi pun în orice moment viaţa în pericol nu pare să-i preocupe. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoţional!

Crucea Caraiman din Bucegi, Podul Cernavodă sau Pasajul Basarab au devenit locuri de joacă extrem de periculoase pentru câţiva tineri care se cred practicanţi de sporturi extreme. Ultima lor ispravă a atras un val de revoltă pe reţelele de socializare. Au urcat fără niciun echipament de protecţie pe Crucea Caraiman, la mai bine de 30 de metri înălţime.

Gheorghe Haiduc, Salvamont Buşteni: „Oricând se pot dezechilibra şi pot cădea. Să ne gândim doar că sunt 30 de metri înălţime, iar în jurul Crucii soclul este din beton. A cădea de la înălţimea aceea pe beton, cu siguranţă este fatal.”

Şi Flaviu Cernescu, un echilibrist la înălţime, s-a pozat în vârful Crucii Caraiman în urmă cu câţiva ani. El a ajuns şi în atenţia poliţiei după ce a escaladat pe timp de noapte turnul Termocentralei Paroșeni. A înnoptat acolo, iar dimineaţa a făcut acrobaţii pe marginea turnului înalt de 180 de metri.

Doru Vișan, directorul Termocentralei Paroșeni: „Este extrem, extrem de periculos, riscul e major de pierdere a vieții.”

Dincolo de amenzi, autorităţile îi sfătuiesc pe toţi cei care văd imaginile să nu îşi rişte inutil viaţa pentru câteva clipe de faimă prostească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri