Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Angelina Jolie a gătit tarantule pentru copiii ei

Actriţa americană Angelina Jolie a gătit tarantule pentru ea şi copiii ei, în Cambodgia, într-o emisiune de televiziune ce a fost transmisă în direct de BBC, informează News.ro.

angelina

Foto: Captură YouTube

Vedeta americană, în vârstă de 41 de ani, se află în prezent în Cambodgia pentru a promova cel mai recent film pe care l-a regizat, intitulat ”First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, şi a demonstrat în acea emisiune TV faptul că este familiarizată cu delicatesele locale, inclusiv cu arahnidele, scorpionii şi greierii prăjiţi. 

Angelina Jolie a făcut o demonstraţie în faţa copiilor ei şi a jurnaliştilor de la BBC World News, pentru a le arăta modul în care se prepară şi se mănâncă aceste specialităţi gastronomice cambodgiene. 

”Vedeţi partea aceea dură unde se află dinţii? Trebuie să le scoatem colţii. Credeam că «gândacii» au făcut parte întotdeauna din dieta din Cambodgia, dar apoi mi-am spus că există un adevăr în poveştile despre supravieţuirea din timpul războiului, când, bineînţeles, oamenii erau afectaţi de foamete şi au putut să supravieţuiască mâncând astfel de preparate. Şi iată că au reuşit să supravieţuiască”, a spus Angelina Jolie. 

Angelina Jolie a mâncat pentru prima dată insecte şi arahnide atunci când l-a adoptat pe fiul ei Maddox din Cambodgia. Vedeta americană a explicat şi modul în care occidentalii ar trebui să înceapă să se familiarizeze cu aceste preparate.

”Am mâncat aşa ceva atunci când am venit pentru prima dată în această ţară. Trebuie să începi cu greieri. Greieri şi o bere, abia apoi poţi să treci la tarantule”, a explicat celebra actriţă.

Angelina a făcut şi o dezvăluire, spunând că preferă păianjenii în locul scorpionilor, deoarece păianjenii au ”o aromă bună” şi sunt mai uşor de mestecat: ”Păianjenii sunt de fapt chiar buni, au o aromă bună. În schimb, e greu să mesteci un scorpion”. 

Însă copiii ei nu au fost de aceeaşi părere şi au spus că insectele prăjite de mama lor au gustul ”unor chipsuri lipsite de aromă”.

”Au gustul unor chipsuri uscate. Da, seamănă cu nişte chipsuri lipsite de aromă”, a spus Knox, unul dintre copiii vedetei americane. 

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comandament al ONU pentru Refugiaţi, a vizitat Cambodgia pentru prima data în anul 2001, pentru filmările de la pelicula ”Lara Croft: Tomb Raider”. Ulterior, a adoptat un copil din această ţară, Maddox.

Filmul ” First They Killed My Father” este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung şi descrie o îngrozitoare poveste de război – genocidul Kmerilor Roşii, relatată din perspectiva unui copil. Angelina Jolie este coscenarist, producător şi regizor al acestui proiect cinematografic.

Loung Unf avea vârsta de cinci ani când a fost nevoită să îşi părăsească locuinţa din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, alături de familia ei, din cauza Kmerilor Roşii, regimul care a condus ţara în perioada 1975 – 1979, când se afla la putere Pol Pot.

A fost estimat că în acea perioadă au murit aproximativ două milioane de oameni, în jur de un sfert din populaţie, aceştia fiind ucişi de regim sau decedând din cauza foametei şi a extenuării.

În film predomină limba khmeră, iar Angelina Jolie a spus că deşi îşi doreşte ca lumea ”largă” să înţeleagă mai bine evenimentele petrecute în Cambodgia, speră că pelicula va avea efecte şi în această ţară.

Filmul, produs de Netflix, a avut premiera mondială sâmbătă, în templul hindus Angkor Wat, aflat în oraşul Siem Reap, unde au fost filmate scene din ”Tomb Raider”. La eveniment au fost prezenţi şi cei şase copii ai artistei, precum şi regele Cambodgiei, Norodom Sihamoni, care i-a oferit Angelinei Jolie cetăţenia acestei ţări, în anul 2005.

Premiera a fost primul eveniment public important la care actriţa a participat după despărţirea de Brad Pitt, în luna septembrie 2016, invocând motivul ”diferenţe ireconciliabile”. Cei doi actori şi-au început relaţia în anul 2005 şi s-au căsătorit în august 2014.