Sari la conținut

VIDEO. Bucureștiul, filmat cu o dronă. Cum arată orașul văzut de sus

Ideea Orașului de sus îi aparține lui Mihai Dragu, un tânăr pasionat de zbor și de filmări aeriene.

„De sus, Bucureștiul este cu totul altfel. Este departe de micile intrigi care ne ocupă viața, are o splendoare aparte, este liniștit, e măreț, este așa cum mi-am dorit să-l arăt celor care iubesc frumosul și este ceea ce văd de fiecare data când merg la birou”, spune Mihai Dragu.

„Bucureștiul este așa cum ești tu pe interior. Depinde ce alegi să vezi și am încercat să arăt fața frumoasă a Bucureștiului”, adaugă el.

Pentru filmări, Mihai a construit o dronă specială. În plus, el se antrenează zilnic câte 2-3 ore pentru a reuși să piloteze cât mai bine aparatul.

„Din aer, Bucureștiul are o perspectivă nouă, poți vedea vulturul de pe Patriarhie în toata splendoara lui, poți vedea țepușa din Piața Eroii Revoluției dintr-o altă perspectivă - și este pusă chiar pe o cruce. Casa Poporului este măreață, practic, în debutul filmului despre București am pus cel mai lung cadru. Este cadrul cu Casa Poporului. Este ceva măreț, este ceva de ținut minte când treci prin viața asta”, spune Mihai Dragu.

Imaginile filmate de Mihai Dragu au făcut înconjurul internetului. Au fot preluate de catre site-uri internaționale cu titluri precum "fascinantul București". Astfel, acest film a devenit un ambasador bun pentru Capitală, un motiv în plus pentru Mihai să meargă mai departe.

„Următorul film va fi cu România, frumusețile ei naturale, și sper să arate oamenilor de pe întreg internetul ce țară minunată și ce oameni minunați trăiesc în ea”, spune el.