VIDEO. Câinii zăpezilor, antrenamente la Cluj

Data publicării:
caini-cluji

Zeci de husky şi samoyezi siberieni au intrat în concurs în echipe de câte doi, patru sau șase . Chiar dacă sunt antrenate pentru curse pe timp de iarnă, animalele au reușit să facă spectacol și la 20 de grade Celsius.

Sunt rase de câini care pentru asta sunt genetic construiți. Le crește și nivelul de endorfine foarte mult după ce aleargă: husky-ul, malamutul de Alaska, samoedul și câinele de Groenlanda, ei practic și ancestral, la origini, pentru asta erau folosiți în Siberia și în țările nordice”, spune Paul Chetreanu, organizator.

Eu trebuie să-i conving să își facă treaba. Bineînțeles este vorba și de antrenament, deci realția asta este construită timp de ani. Dar depinde și de cheful lor. Există când le spun, dar tot fac ce vor ei”, afirmă unul dintre concurenți, Sandor Erno.

Trebuie știut că huski nu este un animal oarecare. Adică e foarte neastâmpărat. E ca o pisică, nu te ascultă, e foarte greu de dresat, adică trebuie să îl înveți”, spune un alt concurent, Boroti Botond.

Spectatorii au admirat frumoasele exemplare, iar cei mai încântaţi au fost cum era de aşteptat copiii.

Competiția este însă mai mult un antrenament pentru iarnă, când se va organiza, în Beliș, concursul de sănii trase de câini.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri