VIDEO. Cate Blanchett sprijină cauza refugiaților într-un clip-poem

Data actualizării: Data publicării:
Cate_Blanchett

Un videoclip, care ilustrează emoționant și poetic momentul în care refugiații aleg lucrul cel mai de preț pentru a-l lua cu ei când fug din calea conflictelor, a fost difuzat luni pe Facebook de Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (ACNUR) cu participarea mai multor vedete internaționale, relatează EFE.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alături de Cate Blanchett, participă printre alții actorii Keira Knightley, Juliet Stevenson, Peter Capaldi, Stanley Tucci, Chiwetel Ejiofor, Kit Harington, Douglas Booth, Jesse Eisenberg și Neil Gaiman la acest videoclip bazat pe un poem, recitat de ei la persoana întâi, preluând mărturiile directe ale refugiaților, scrie Agerpres.

Aceștia povestesc ce lucru au luat cu ei în fuga lor, mărturii care, alăturate portretului lor, conferă un impact deosebit de emoționant acestei piese audiovizuale. Obiectivul este de a promova campania#WithRefugees — o petiție internațională prin care se cere guvernelor să garanteze copiiilor refugiați acces la educație, un loc în care să trăiască și ca refugiații să aibă în general un loc de muncă și să fie acordat sprijin comunităților lor.

Petiția a reunit până în acest moment 800.000 de semnături și va fi prezentată ONU la 16 septembrie, înainte de Summitul asupra refugiaților și imigranților. Summitul va avea loc la 19 septembrie, cu o zi înainte de deschiderea Adunării Generale a ONU.

Cate Blanchett, care este ambasadoarea Bunei Voințe a ONU, și-a exprimat încrederea ca acest videoclip să determine opinia publică să se alăture campaniei #WithRefugees pe rețelele de socializare Facebook și Twitter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri