VIDEO. Cele mai luxoase călătorii cu trenul

Data publicării:
tren
Orient Express, un tren de lux celebru

Orient Express este unul dintre cele mai cunoscute trenuri de lux din lume, cu o istorie de peste 130 de ani şi imortalizat în celebrul roman poliţist „Crimă în Orient Express", scris de Agatha Christie. Garniturile sunt compuse din vagoane interbelice, pentru a păstra romantismul epocii de aur a călătoriilor pe căile ferate. Orient Express se opreşte în numeroase oraşe europene, precum Londra, Paris, Veneţia, Viena şi Bucureşti, iar un bilet costă câteva mii de euro.

Golden Eagle", Transsiberianul de lux

Cea mai scumpă călătorie de pe lista făcută de CNN Travel este de la Moscova la Vladivostok, pe ruta Transsiberianului, cu trenul „Golden Eagle". Preţurile încep de la 16.000 de dolari, turiştii primesc o excursie extravagantă de două săptămâni care seamănă cu o croazieră. Camerele au aer condiţionat, încălzire, televizor şi baie proprie, iar restaurantul este de cinci stele.

Cu trenul prin Savana Africana

Compania sud-africană Rovos Rail oferă călătorii luxoase prin mijlocul savanei africane. Cea mai populară călătorie, un drum de patru zile între Pretoria şi Cascada Victoria, costă 1500 de dolari. Dar cum viteza trenului nu depăşeşte 60 de kilometri pe oră, pasagerii se pot bucura din plin de peisaje.

Gold Leaf", călătorie de cinci stele prin Canada

Serviciul „Gold Leaf", între Banff şi Vancouver, în vestul Canadei, oferă o experienţă de cinci stele prin munţii Stâncoşi. Principala atracţie sunt vagoanele cu acoperiş panoramic din sticlă, de unde călătorii pot admira natura fără să părăsească fotoliile îmbrăcate în piele. Preţul unui bilet: 1300 de dolari.

Seven Star", cel mai luxos tren din Japonia

De pe o lista cu drumuri spectaculoase cu trenul nu putea să lipsească Japonia, ţară cunoscută pentru căile sale ferate. La bordul celor șapte vagoane ale trenului Seven Stars sunt locuri pentru doar 30 de oameni.

Interiorul cabinelor sunt un exemplu de măiestrie niponă: pereţi din arţar şi lemn de trandafir, podele din nuc şi uşi de sticlă gravate cu flori şi păsări.

În ciuda preţului de peste 2200 de dolari pentru un bilet, cererea este atât de mare încât compania alege pasagerii prin tragere la sorţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri