Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Concursul atelajelor ciudate. De la cada pe roți la Miliție

Clovnul şi mireasa cheală conduc împreună Caruselul vesel. Un atelaj cu zero cai putere care se bazează doar pe forţa celor doi. Are direcţie, iar proprietarii spun că este singurul din lume care poate să frâneze cu cinci roţi.

La boxe, pregătiţi de luptă, sunt Vikingii.

„Barca noastră a fost în State, înaintea lui Columb. Pe seceta asta, i-am tăiat din bază şi am pus-o pe asfalt. Mergem pe dâmboviţa. Poate prindem ceva apă la sfârşit”, spun ei.

Mulţi concurenţi, toţi încrezători în şansele lor. Mai în spate, printre costumele ciudate, sar în ochi straiele populare româneşti. Echipa maramureşenilor. Atelajul lor, o pălărie naţională. Combustibilul, natural. O pălincă de câţiva ani care să-i ajute să împingă mai tare. Nu sunt vorbărețti, dar ştiu să facă spectacol.

Concursul e simplu. Echipajul este format din trei sau patru oameni. Unul conduce, ceilalţi împing. Vehiculul trebuie să parcurgă tot circuitul lung de câteva sute de metri, să treacă de jaloanele improvizate din baloţi şi să sară rampele. Nu va câştiga cel mai rapid, ci acela care va puncta la impresia artistică.

Băieţii din cada pe roți s-au descurcat bine şi, chiar dacă au dărâmat obstacolele de la final, au reuşit să-i impresioneze pe cei diun juriu. Câştigătorii concursului vor putea să meargă împreună într-o destinaţie surpriză din străinătate.