VIDEO. Cum arată cea mai frumoasă insulă din Hawaii

Data publicării:
kauai hawaii

Mana este un cuvânt care este folosit foarte des de locuitorii din Hawaii. Pentru ei acesta înseamnă legătura cu esenţa spirituală a lumii. Insula Kauai este un colţ de lume unde spiritul naturii pare să se fi născut.

Vegetaţie luxuriantă, cascade, curcubee nesfârşite şi munţi înconjuraţi de ape clare, de culoarea turcoazului. Locul este considerat de altfel cel mai frumos din Hawaii, pentru panoramele naturale spectaculoase. Chiar dacă este cea mai veche insulă din zonă, are aproape 5 milioane de ani, Kauai, spun oamenii de ştiinţă, a devenit aşa frumoasă în timp.

Latura nord-vestică a insulei, Coasta Na Pali, a fost mereu un loc de veneraţie a spiritului naturii. Dacă ajungeţi aici pe mare, o să vă găsiţi brusc în faţa unei stânci uriaşe în jurul căreia roiesc delfini jucăuşi şi balene cu cocoaşă.

Cei care aleg elicopterul pentru o excursie pe coastă, vor fi copleşiţi de splendoarea peisajului. Tot din aer este recomandat să vizitaţi şi Canionul Waimea, cel mai mare din Pacific, cum în glumă l-a poreclit scriitorul Mark Twain.

Apărut în urmă cu mii de ani, după ce râuri şi inundaţii au săpat adânc în stâncă, canionul oferă astăzi un spectacol vizual greu de egalat.

Insula Kauai a fost casa legendarilor oameni Menehune, nişte pitici despre care se spunea că reuşeau să ridice construcţii complexe, deşi lucrau doar pe timp de noapte, când oamenii obişnuiţi nu puteau să-i observe. Pescăria Alekoko şi apeductul Menehune, care aducea apa folosită pentru irigaţii din râul Waimea sunt considerate a fi operele acestor omuleţi mitici, care se pare că se hrăneau doar cu banane şi peşte.

Vă lăsăm şi pe dvs să descoperiţi şi alte legende de pe insula hawaiană Kauai. Revenim puţin în realitate să afăm câteva costuri orientative pentru o vacanţă în paradis.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri