VIDEO. Doi francezi au traversat o prăpastie la 60 de metri înălţime

Data publicării:
cascador 17 dec

Pentru Tancrede Melet şi Julien Millot, mersul pe frânghie pare a doua natură. Au demonstrat acest lucru în Alpii francezi, unde au fost la înălţime, atât la propriu, cât şi la figurat.

„Ce am realizat astăzi a fost puţin diferit, fiindcă telegondolele se mişcau. Nu au fost, însă, probleme datorită tehnicii pe care am folosit-o, am fost bine pregătiţi pentru această încercare”, a povestiti Julien Millot, cascador.

Prietenul lui Julien, Tancrede, a fost inginer dar a renunţat la meserie în momentul în care a realizat că s-a îndrăgostit de acest sport. Inventat în anii 80, în Statele Unite, mersul pe frânghie a prins rapid în rândul tinerilor pasionaţi de miscare dar si in cautare de adrenalină.

„Cu cât accepţi mai repede că ţi-e teamă, cu atât vei uita acest sentiment. Intri, astfel, într-o stare de împlinire sufletească, într-o transă”, a explicat Tancrede Melet.

Mersul pe frânghie a avut atât de mult succes în rândul francezilor, încât este folosit şi în cadrul antrenamentelor de către echipa naţională de schi a acestei ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri