Sari la conținut

VIDEO. O cântăreață în scaun cu rotile va reprezenta Rusia la Eurovision

Cântăreața Iulia Samoilova, imobilizată într-un scaun cu rotile din copilărie deoarece suferă de amiotrofie spinală, va fi reprezentanta Rusiei la viitoarea ediție a concursului Eurovision, care se va desfășura în luna mai la Kiev, relatează EFE.

rusia

Foto: Captură YouTube

"Canal Unu a încheiat procesul de selecție a interpreților și a compozitorilor pentru concursul Eurovision 2017 și a ales-o pe Iulia Samoilova, cu cântecul 'Flame is Burning', pentru a reprezenta Rusia la Kiev", se arată într-un comunicat al televiziunii ruse citat de Agerpres.

Tânăra interpretă în vârstă de 27 de ani a câștigat mai multe concursuri de cântece din adolescență, inclusiv locul doi la un concurs de televiziune promovat de vedeta rusă Alla Pugaciova.

Cântăreața a participat la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Paralimpice de Iarnă de la Soci 2014, unde a interpretat cântecul "Together", a precizat Canalul Unu. Deși Samoilova compune atât versurile cât și muzica cântecelor, ea va interpreta la Kiev o compoziție a lui Leonid Gutkin, care a colaborat cu mai mulți interpreți ruși la Eurovision.

Presa ucraineană a ținut să amintească luni că Samoilova a participat la un concert desfășurat în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Ziarul Ukrainskaya Pravda a precizat că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană intrând fără autorizația Kiev-ului într-un teritoriu care Ucraina consideră că îi aparține.

Kremlinul a avertizat însă Ucraina să se abțină de la luarea unor decizii politizate cu privire la Iulia Samoilova, după ce presa ucraineană a sugerat că Kievul ar putea împiedica intrarea în țară a reprezentantei ruse.

"Trebuie să evităm orice politizare a Eurovision. Ar fi absolut intolerabil din punct de vedere al evoluției acestui concurs internațional", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.