VIDEO. Fanfara Ciocârlia a cântat în studioul radioului public din SUA

Data publicării:
fanfara ciocarlia

 

De la cântece de nuntă şi rock-n-roll până la temele muzicale din James Bond, formaţia veselă din Balcani cântă într-un ritm care i-ar face şi pe cei de la Ramones să fie invidioşi - aşa descrie un jurnalist al postului naţional de radio american muzica Fanfarei Ciocârlia, cea mai cunoscută orchestră din România.

Autorul articolului mărturiseşte că ziua în care trupa din satul ieşean Zece Prăjini a venit să cânte în noul sediul al NPR, a fost una dintre cele mai fericite din viaţa lui.

Postul public de radio american recomandă ultimul album al Fanfarei Ciocârlia, Devil's Tale, despre care afirmă că va transforma petrecerile în amintiri de neuitat.

Fanfara Ciocârlia este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume, pentru ritmul extrem de alert în care cântă. A fost descoperită de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin în 1996 şi de atunci a concertat pe marile scene ale lumii. În 2012, Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte și la concertul dedicat laureatului Nobel pentru pace.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri