VIDEO. Cum funcționează „Jucăria Eșecului”, jocul care-i învață pe copii că e bine să greșească

Data actualizării: Data publicării:
jucarie

A fost creată jucăria care îi învață pe copii că e bine să greșească și să eșueze în unele încercări. Invenția are ca scop să elimine ideea că eșecul este ceva rău.

Dacă nu vorbim despre eșec și nu învățăm să îl acceptăm, nu vom putea să ne asumăm riscuri și nu vom evolua niciodată. Pe această idee au mers invenatorii jucăriei care își propun să îi învețe atât pe copii, cât și pe adulți că eșecul este absolut normal.

Ilana Ben-Ari, inventatorul jocului: Folosim jucării pentru a învăța ceea ce manualele nu pot. Abilități precum empatia, eșecul, abilități care sunt necesare pe viitor la locul de muncă, dar pe care încetăm să le predăm după grădiniță. Așa am creat jucăria eșecului.

Jucăria Eșecului este de fapt un joc de echilibru și experimentare, compus dintr-o roată din lemn și diferite piese abstracte. Timp de 5 minute o echipă trebuie să construiască o formă, simplă sau complexă, care la final să echilibreze roata pe o bază instabilă. Este nevoie însă de muncă în echipă, de colaborare și de asumarea colectivă a eșecului.

Ilana Ben-Ari, inventatorul jocului: Este o activitate destul de simplă, dar elegantă, care în cinci minute îți oferă ponturi uriașe despre cum faci față riscurilor, cum faci față concurenței și cum te înțelegi cu așteptările altora.

Creatorul jucăriei eșecului speră că aceasta nu va fi un instrument util doar la școală, ci va ajuta oamenii de toate vârstele să exploreze modul în care se confruntă cu eșecul, împreună cu riscul, vina și concurența. Spune că eșecul trebuie să fie ceva cu care suntem confortabili, nu ceva de temut.

Ilana Ben-Ari, inventatorul jocului: Îmi place să spun că eșecul este o parte firească a învățării și a dezvoltării noastre. Nu cunosc o singură persoană care să nu fi eșuat niciodată, știm cu toții că se va întâmpla.

Jucăria Eșecului va fi disponibilă pentru comandă din vara anului viitor.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
copii
Părinţi "crescuţi" de copii
Partenerii noștri