VIDEO. Kendall Jenner, criticată dur pentru o reclamă Pepsi

Data publicării:
kendal

Top-modelul Kendall Jenner a fost criticată şi acuzată că a subminat mişcarea «Black Lives Matter» în noua ei reclamă pe care a realizat-o pentru compania Pepsi, informează BBC.com citat de News.ro.

kendal

În această reclamă, Kendall Jenner părăseşte platoul în care era realizată o şedinţă foto pentru a se alătura unui grup de tineri protestatari care militează pentru iubire şi pace. Apoi, celebrul fotomodel îi oferă unui poliţist în uniformă o cutie de Pepsi, în semn de ”ofertă de pace”.

Poliţistul zâmbeşte, iar mulţimea începe să aplaude şi să strige de bucurie.

Noua reclamă Pepsi a fost însă aspru criticată, deoarece unii dintre internauţi consideră că ea s-a inspirat dintr-o serie de proteste ce au avut loc de curând în Statele Unite faţă de brutalităţile comise de poliţişti asupra persoanelor de culoare din America.

De asemenea, reclama a fost criticată pentru faptul că prezintă ”un supermodel privilegiat şi alb” în calitate de pacificator între activiştii pentru drepturi civile şi poliţie.

”La naiba! Mi-am uitat cutia de Pepsi acasă”, a scris, cu ironie, pe Twitter, utilizatoarea Luisa Haynes. 

”Kendall, te rog! Dă-i şi lui o cutie de Pepsi!”, a adăugat pe acelaşi ton ironic internautul Esheikh. 

”Nu-mi vine să cred că modelul Kendall Jenner a stopat brutalitatea Poliţiei cu o cutie de Pepsi! Oameni buni, tocmai am obţinut pacea mondială!”, a ironizat utilizatorul Sputnik.

Compania Pepsi a publicat noua reclamă şi pe canalul ei de YouTube. 

Unii dintre internauţi au sugerat că reclama se aseamănă cu o fotografie devenită celebră în 2016, care o prezenta pe Leshia Evans, atacată de poliţişti în timpul unor proteste în Baton Rouge, Louisiana. 

Internautul Cill My Landlord şi-a imaginat pe Twitter un dialog, fictiv şi amuzant, între Leshia Evans şi Kendall Jenner. 

”Kendall Jenner: Pot să te copiez?

Lesha Evans: Nu.

Kendall Jenner: Oricum, uită-te puţin în spate, peste umăr. La naiba cu asta. Îmi voi primi cecul cu banii pentru reclama Pepsi”.

Într-o declaraţie oficială, reprezentanţii companiei Pepsi au spus: ”Aceasta este o reclamă globală, care reflectă oameni din diverse etape şi categorii ale vieţii, care se reunesc în spiritul armoniei. Credem că acesta este un mesaj important care merită promovat”.

Kendall Jenner nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe această temă.

În 1971, compania Coca-Cola a realizat o reclamă similară, ce era inspirată din Războiul din Vietnam. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri