VIDEO. Mașina de 250 de dolari

Data publicării:
masina de 250 de dolari

Nu a fost nevoie decât de o simplă ieşire pe străzile din Shanghai pentru ca inventatorul să atragă imediat atenţia. Şi nu avea cum să nu o facă. Participanţii la trafic au putut vedea un om pe un vehicul de 60 de centimetri lungime, 35 lăţime şi 40 înălţime care rula fără probleme alături de biciclişti şi motorete. Deşi viteza maşinii nu depăşeşte 20 de kilometri pe oră, omul spune că este mândru de invenţia lui.

„Vehiculul are semnalizatoare, faruri, iar semnalizatoarele se activează automat în funcţie de direcţia în care se roteşte volanul. Are un sistem audio care poate fi declanşat de la distanţă. La fel şi motorul. Telecomanda controlează de asemenea şi claxonul”, spune inventatorul mașinuței, Xu Zhiyun.

Maşina dispune de două miniventilatoare pentru a preveni supraîncălzirea motorului şi nu are nevoie de mai mult de patru litri de benzină pe zi. Invenţia omului i-a făcut curioşi pe vecinii săi care au vrut să încerece mini-vehiculul.

„Ideea lui este destul de bună, îmi place foarte mult. Mi-ar plăcea să cumpăr o astfel de maşină dacă s-ar vinde pe piaţă ca să plimb de plăcere cu ea”, spune un tânăr care a testat invenția lui Xu Zhiyun.

Iar dacă ar fi comercializată, maşina ar fi şi foarte ieftină. Bărbatul nu a cheltuit mai mult de echivalentul a 250 de dolari pentru a o produce. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri