Sari la conținut

VIDEO. Ouă roşii ciocnite în cădere liberă, la 200 de km/h

Bucuria zborului a fost greu de controlat pentru cei care au venit pe aerodromul Clinceni pentru a ciocni ouă roşii deasupra oraşului.

Ramiro Nicolau are peste 9.000 de salturi cu paraşuta în cei 38 de ani de când practică acest sport. Aşadar, indicaţiile pe care le dă trebuie respectate cu precizie.

- Asta e poziţia. Pieptul sus, capul sus, privirea înainte şi să stai relaxat, da? Picioarele... asta e poziţia în care vom cădea... cât de cât simetric. Orice asimetrie te duce la viraje necontrolate. Ăsta e semnalul că poţi să scoţi mâinile de acolo. Scoţi mâinile şi le duci undeva aici!

- Deci ciocnim ouăle de Paşte la 200 de kilometri la oră, da?

- Exact, exact!

Cătălin Bălan, Reporter Digi24: La 4000 de metri cea mai mare grijă a fost oul ăsta! Hristos a Înviat!

Ramiro Nicolau, paraşutist: E din ce în ce mai frumos! E un mod de viaţă chestia asta cu săritul cu paraşuta. Deja paraşutele au devenit maşini de curse. Nu mai sunt ce erau odată paraşute rotunde care te aduceau unde voiau ele.

Alexandru este campion mondial la paraşutism, iar de la tatăl său Ramiro Nicolau nu a învăţat doar aterizarea la punct fix, ci şi plăcerea zborului în tandem. Spune că este greu de descris în cuvinte momentul când împărtăşeşti cu partenerul de zbor clipele saltului din avion.

Alexandru Nicolau, paraşutist: Reuşeşti tot timpul să găseşti ceva nou şi din cauza asta nu o să te plictiseşti niciodată, oricât de multe salturi ai avea, orice vârstă ai avea. Dacă e o zi cu soare, caldă şi cu puţini nori pentru peisaj, aia e ziua ideală de zbor.

La zborul în tandem instructorii deschid paraşuta la 1.500 de metri deasupra pământului, după 40 de secunde de cădere liberă. În a doua zi de Paşte zburătorii începători sunt aşteptaţi să trăiască aceste senzaţii pe pielea lor.