Sari la conținut

VIDEO. Peste 120 de avioane participă pe Aeroportul Băneasa la cel mai mare spectacol aviatic din ţară

Cele mai puternice avioane de luptă din lume, dar şi aparate supersonice, zboară astăzi pe cerul Capitalei. Peste 120 de aeronave militare şi civile şi peste 200 de piloţi din nouă ţări asigură spectacolulul la cel mai mare miting aviatic din România.

Piloţii acrobaţi de la Turkish Stars au venit cu opt avioane supersonice. Turkish Stars sunt singurii piloţi din lume care execută acrobaţii aeriene cu aparate supersonice de tip N-F5. Sunt cei mai tineri piloţi de acrobaţie aeriană din lume și au revenit în România după doi ani de absenţă.

Alături de ei, lituanienii de la Baltic Beese dar şi piloţi acrobaţi din România încing astăzi motoarele avioanelor. Avionul de lupta american A10 și aparatul multirol Eurofighter Typhoon sunt cele două suprize pregătite anul acesta de organizatori.

Este pentru prima oară în cele patru ediţii ale Bucharest Air Show când cele două avioane de luptă zboară împreună.

Şi Forţele Aeriene Române sunt prezente deasupra aeroportului Băneasa. Mig-uri 21 Lancer, elicoptere PUMA, avioane de şcoală IAR99 Şoim şi de transport zboară la doar câteva sute de metri deasupra publicului.

Dragii nostri, maine,20 iunie, incepand cu ora 8.00,va asteptam la cel mai mare show aerian, #bias2015! INTRAREA LIBERA!...

Posted by Bucharest International Air Show on Friday, June 19, 2015

Intrarea la Bucharest Air Show este liberă.

Pe aceeași temă