Sari la conținut

VIDEO. Rihanna, un concert care i-a dezamăgit pe unii fani: playback și defecțiuni tehnice

 

Foto: Facebook

Celebra artistă s-a lăsat așteptată aproximativ o jumătate de oră, însă apariția pe scenă a fost una explozivă.

Îmbrăcată cu o rochie scurtă neagră, ochelari de soare şi pantaloni de cowboy din piele neagră, Rihanna şi-a început show-ul cu balada ”Stay”.

Sute de telefoane mobile au captat momentul, iar după coverul piesei ”Love The Way You Lie” a lui Eminem, dansatorii şi-au făcut apariţia în scenă. Fanii au fost preponderent adolescenți, veniți să cânte alături de una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică pop ale momentului.

Cele două ecrane, amplasate de-o parte şi de alta a scenei, nu au funcţionat minute bune, spre nemulţumirea celor aflaţi la zeci de metri de artistă, iar multe părţi muzicale dintre cele prezentate erau înregistrări, la fel şi bucăţi de voce, scrie News.ro.

Hituri ca ”Bitch Better Have My Money”, ”Umbrella”, în variantă scurtată, ”Man Down” şi ”Diamonds” au fost aclamate de public, în timp ce unul dintre mixuri a inclus şi intro-ul melodiei ”Dragostea din tei” a grupului O-zone, spre bucuria celor prezenţi.

”Vreau să vă duc înapoi în timp”, a spus ea, înainte de a cânta primul său success de casă, ”Umbrella”, timp în care, în public, o umbrelă a fluturat în semn de recunoaştere.

”Este uimitor. Şi show-ul abia a început. Sunt îndrăgostită de voi. E epic!”, a mai afirmat artista.

Piesa ”Desperado”, de pe recent lansatul album ”Anti”, a fost cea care a deschis seria cântecelor pe care artista le-a interpretat integral. Pe un solo de chitară, recompensat cu aplauze de public, Rihanna a părăsit scena, pentru a lăsa locul a trei dansatori, care au pregătit spectatorii pentru un alt hit - ”Man Down”.

”Acesta este momentul meu preferat din spectacol. Puneţi jos telefoanele, le puteţi păstra doar dacă îmi faceţi poze”, a îndemnat ea şi au urmat piesele ”Take Care”, în varianta originală fiind un duet cu Drake, şi ” We Found Love/ How Deep Is Your Love”.

Pentru ”Diamonds”, Rihanna a reuşit să aducă publicul la un numitor comun. ”Vreau să luminaţi toată România, cu brichete, lanterne, telefoane, dinţi...”, a glumit ea, iar spectatorii s-au conformat şi au acompaniat-o pe cântăreaţă. Scena a fost inundată de o spumă albă, iar Piaţa Constituţiei, de mii de lumini.

Pe scena de la Bucureşti, ea a ţinut să mulţumească echipei: ”Ei mă susţin în fiecare zi. Primiţi-i cum se cuvine pe membrii echipei mele”.

Din setlistul concertului au făcut parte şi ”FourFiveSeconds”, piesă cu accente folk pe care a lansat-o alături de Kanye West şi Paul McCartney, balada rhythm&blues ”Love on the Brain”, iar ”Kiss it Better” a încheiat, fără drept de apel, concertul.

”Mă faceţi să vreau să rămân aici. M-am simţit foarte bine în seara asta. Am găsit atâta dragoste aici”, a spus Rihanna înainte de a părăsi scena, iar drept amintiri a păstrat şi o pălărie primită din public.

Deschiderea show-ului a fost asigurată de Delia, care a cântat aproximativ 45 de minute, alături de trupa sa.

În aşteptarea cântăreţei originare din Barbados, spectatorii, în majoritate de sex feminin, au dansat pe hiturile dance difuzate de echipa de producţie a show-ului, şi-au făcut selfie-uri cu Casa Poporului şi cu scena. Trendul serii - fără rabat de la produse de machiaj, vestimentaţie de club şi bijuterii voluminoase.

Iar aşteptarea a durat ceva mai mult decât era crezut. Rihanna şi-a făcut apariţia pe scenă la ora 21.25 şi, spre dezamăgirea unora, ”a cântat prea puţin”. Alţii au sperat că pe scenă va urca şi un invitat special. Cântăreţul canadian pop-R&B The Weeknd şi-a anunţat încă din luna martie retragerea din turneul ”Anti” al Rihannei, din cauza unor schimbări neprevăzute care vizează proiectele sale viitoare. Cum seria de concerte începuse la acel moment, Rihanna nu a stabilit nicio altă colaborare pe care să o prezinte în show-urile sale.

Artista a spus că s-ar întoarce cu plăcere în România şi, poate, data viitoare, va acorda şi un bis.

Numeroasele mesaje postate de pagina de Facebook a organizatorilor au criticat organizarea concertului.

„Fraților, stați în banca voastră dacă nu știți să organizați un asemenea eveniment. Penibil!!! Meritați un mare proces civil de tip colectiv pentru toate regulile pe care le-ați încălcat!!!,” s-a plâns un fan pe pagina de Facebook a organizatorilor concertului.

„Jalnică a fost și organizarea în București! A fost un adevărat bâlci! Am dat 650 de lei pe bilet, ca în ziua evenimentului să se facă modificări de tribune, rânduri, locuri. Oameni nemulțumiți care își cereau banii înapoi, organizatori care nu se sinchiseau să gestioneze situația ai nici nu dădeau explicații pentru modificările făcute.. Cele mai scumpe locuri au fost și cele mai proaste!!! Cireașa de pe tort a fost însă când s-au stins monitoarele de lângă scenă, pentru 20 de minute au fost stinse! Un eveniment de 10.000 de oameni și o organizare jalnică!!!” a scris altul.

„Nu funcționează ecranele? Cum e posibil să se întâmple așa ceva? Organizare dezastruoasă!” a adăugat altul.

Nici reprezentația artistei nu a mulțumit toți fanii, zeci de mesaje negative fiind postate pe contul de Facebook al cântăreței.

„The concert was a joke. 1 hour instead of 2 for a full playback. Waiste of time and money. Heard in Budapest was the same, (Concertul a fost o glumă. O oră, în loc de două, de playback. Risipă de timp și bani. Am înțeles că și în Budapesta a fost la fel)” a scris un fan pe pagina de Facebook a cântăreței.

Disappointed honestly, had expected so much more from you. Guess Bucharest wasn't interesting enough ? I didn't even realise when the concert was over, thought I had heard something like love you guys, but didn't really realize you went off stage.. what the..? long pauses, when I thought you were changing outfits, nothing impressive, really. (Dezamăgitor, am avut așteptări mai mari de la tine. Presupun că Bucureștiul nu a fost suficient de interesant? Nici nu am realizat când concertul s-a terminat)” a scris altul.

„Too bad it was a really poor concert and show. Some of us wished for you come for years now.... I was really disappointed. Starting from the fact that it supposed to be 2 hours, but it only was 1h 15 min, no encore... (Păcat că a fost un concert slab. Unii dintre noi te-am așteptat timp de ani să te vii. Am fost dezamăgit. Începând cu faptul că era anunțat un concert de două ore și ai cântat 1 ora și 15 minute)” este mesajul unui alt fan.

9

Stabilită la New York, Rihanna s-a născut pe 20 februarie 1988, în Barbados. A lansat opt albume de studio, începând cu anul 2005, iar 13 dintre single-uri sale au ajuns pe primul loc în topurile internaţionale. Discurile cântăreţei au fost vândute în peste 200 de milioane de copii, în întreaga lume. Ea este, între altele, câştigătoare a opt premii Grammy şi a 12 Billboard Music Awards.

Rihanna va primi Michael Jackson Video Vanguard Award pentru întreaga carieră la gala MTV Video Music Awards 2016, ce va avea loc pe 28 august.