Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Un actor din serialul „Urzeala tronurilor” a doborât un record vechi de 1.000 de ani

Uriaşul actor islandez în vârstă de 26 de ani, care are o înălţime de 2 metri și 6 centimetri şi o greutate de 195 de kilograme, a câştigat weekendul trecut concursul „Cel mai puternic viking din lume”, după ce a reuşit să facă cinci paşi purtând pe umeri un trunchi de copac greu de 650 de kilograme şi lung de 10 metri, scrie Mediafax.

Legenda spune că islandezul Ormur Stórólfsson a făcut doar trei paşi în urmă cu 1.000 de ani, ducând în spate un catarg de corabie care avea exact aceleaşi dimensiuni.

Pentru a instala acel trunchi uriaş pe umerii săi, actorul islandez Hafþór Júlíus Björnsson a avut nevoie de ajutorul oferit de 50 de persoane. Sub greutatea uriaşă, actorul ar fi riscat să îşi fractureze coloana vertebrală dacă ar fi încercat să ridice singur acel trunchi de copac.

Învingător la concursul „Cel mai puternic bărbat din Europa” din august 2014, interpretul personajului Gregor Clegane - supranumit „Muntele” - din „Urzeala tronurilor”, un popular serial fantastic-medieval, speră să câştige primul loc şi la concursul „Cel mai puternic bărbat din lume” din acest an. În 2014, el a ocupat locul al doilea, iar la precedentele două ediţii, în 2013 şi 2012, s-a clasat pe locul al treilea.

„Ei bine, astăzi, dragii prieteni, am intrat în istorie! Pe lângă faptul că am câştigat titlul la concursul "Cel mai puternic viking din lume" pentru al doilea an consecutiv, am purtat acest "monstru" pe o distanţă parcursă în cinci paşi. Spatele meu este bine. Sunt pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivului meu suprem: să câştig concursul "The World's Strongest Man"! Nimic nu poate să mă oprească! Nimic nu poate să mă doboare!”, a scris actorul Hafþór Júlíus Björnsson pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram.