VIDEO. Un copil orb și-a văzut pentru prima oară mama cu ajutorul unor ochelari electronici

Data publicării:
copil

 

Copilul originar din Forest, Virginia, a călătorit la Washington în urmă cu câteva săptămâni pentru a testa noii ochelari eSight, conform mamei sale, Marquita Hackley.

Ochelarii eSight sunt dotați cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în fața ochilor utilizatorului, permițându-i să vadă „cu o claritate fără precedent”.

Pentru Marquita Hackley, faptul că a asistat la momentul în care fiul său a văzut pentru prima oară după 12 ani de viață „a fost o experiență copleșitor de emoționantă”.

„Primul lucru pe care l-a făcut (când și-a pus ochelarii) a fost să se întoarcă spre mine și să-mi spună: Ah mami, aici erai! Și apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut și că sunt foarte drăguță, m-am simțit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine”, a povestit femeia, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie Ward a putut și să urmărească un episod din serialul de desene animate "SpongeBob".

Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic - nervul optic nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză micuțul nu poate percepe decât foarte puțin lumina cu chiul stâng și vede umbre cu ochiul drept.

„Trebuie să-i pui ceva chiar în față, aproape să-l atingă, pentru a putea să vadă cât de cât”, a explicat mama sa care acum strânge bani pentru a-i cumpăra copilului o pereche de ochelari eSight. Un astfel de dispozitiv costă 15.000 de dolari iar asigurarea medicală a femeii nu acoperă aceste costuri.

O astfel de tehnologie are potențialul de a-i schimba viața lui Christopher Ward și altor persoane cu probleme grave de vedere, deschizând noi oportunități și posibilitatea de integrare în comunități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri