Sari la conținut

VIDEO. Un copil orb și-a văzut pentru prima oară mama cu ajutorul unor ochelari electronici

 

Copilul originar din Forest, Virginia, a călătorit la Washington în urmă cu câteva săptămâni pentru a testa noii ochelari eSight, conform mamei sale, Marquita Hackley.

Ochelarii eSight sunt dotați cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în fața ochilor utilizatorului, permițându-i să vadă „cu o claritate fără precedent”.

Pentru Marquita Hackley, faptul că a asistat la momentul în care fiul său a văzut pentru prima oară după 12 ani de viață „a fost o experiență copleșitor de emoționantă”.

„Primul lucru pe care l-a făcut (când și-a pus ochelarii) a fost să se întoarcă spre mine și să-mi spună: Ah mami, aici erai! Și apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut și că sunt foarte drăguță, m-am simțit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine”, a povestit femeia, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie Ward a putut și să urmărească un episod din serialul de desene animate "SpongeBob".

Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic - nervul optic nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză micuțul nu poate percepe decât foarte puțin lumina cu chiul stâng și vede umbre cu ochiul drept.

„Trebuie să-i pui ceva chiar în față, aproape să-l atingă, pentru a putea să vadă cât de cât”, a explicat mama sa care acum strânge bani pentru a-i cumpăra copilului o pereche de ochelari eSight. Un astfel de dispozitiv costă 15.000 de dolari iar asigurarea medicală a femeii nu acoperă aceste costuri.

O astfel de tehnologie are potențialul de a-i schimba viața lui Christopher Ward și altor persoane cu probleme grave de vedere, deschizând noi oportunități și posibilitatea de integrare în comunități.