VIDEO. Un pui de lamă, vedetă la Microrezervaţia din Constanţa

Data publicării:
pui de lama

Puiul de lamă, primul născut în captivitate la Constanţa, nu are decât câteva zile, dar s-a ridicat deja în picioare. Merge, supravegheat în permanenţă de părinţi, dar şi de alte trei lame mature şi cinci pelicani, prin tot ţarcul.

Aceste mamifere sunt foarte interesante, nasc pui foarte definitivaţi. Să sperăm că deşi sunt animale foarte exotice, din punctul meu de vedere, și prima dată când s-a născut la delfinariu și nu avem experienţă prea multă, vreau să zic că se comportă foarte bine”, spune Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal al Ştiinţelor Naturii.

Puiul de lamă a devenit imediat vedeta rezervaţiei.

Angajaţii microrezervaţiei din Constanţa spun că pentru ei este o provocare. Au citit în cărţile de specialitate că nu trebuie să streseze puiul de lamă şi nici să îl atingă trei luni, cât timp se hrăneşte cu lapte matern.

„Nici nu am pus mâna pe el, nici nu am vrut să vedem ce sex are. Nu ne interesează deocamdată decât să fie sănătos, să fie bine, că un mascul, un pui de alpaca mascul, ce o fi el, este de dorit la noi la microrezervaţie”, spune Adrian Bâlbă.

Cele cinci lame adulte au ajuns la Constanţa în urmă cu trei ani, de la Grădina Zoologică din localitatea Ilişeşti, judeţul Suceava.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri