Sari la conținut

VIDEO. Un român a cântat pentru Papa Francisc

În faţa Suveranului Pontif, Ovidiu Lazăr a interpretat piesa „L'amore piu grande” alături de doi tineri italieni şi de corul Hope.

„A fost o experienţă extraordinară pentru mine, deoarece îmi doream de când eram mic, de când am început să cânt, să cânt în faţa Papei şi pot să spun că a fost chiar un vis devenit realitate”, spune Ovidiu Lazăr.

Concertul a fost organizat pentru vizita pe care Pape Francisc a făcut-o la Torino, unde a fost expus Giulgiul Sfânt. Tânărul Ovidiu Lazăr a fost ales să reprezinte Episcopia Greco-Catolică din Oradea, care l-a sprijinit să obţină o bursă de studiu în Italia în urmă cu trei ani.

„Am fost selectat să cânt în faţa papei la evenimentul de la Torino în urma unui workshop susţinut de Asociaţia Hope în România, unul naţional, unde au participat tineri din toată ţara”, povestește Ovidiu Lazăr.

Dirijoarea corului din Oradea, din care Ovidiu face parte de mai bine de nouă ani, crede că reuşita tânărului reprezintă mai ales o împlinire sufletească.

Cred că este un tânăr la superlativ am putea spune, un adevărat tânăr al zilelor noastre, foarte talentat, determinat și cât se poate de serios”, spune Monica Nica, dirijoarea corului Fiat Lux.

Tânărul artist a câştigat numeroase premii atât individual, cât şi alături de cor. 

Pe aceeași temă